Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2007 sigorta başlangıcım var. Emekli olma şartlarım nelerdir?

buradayız

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Forumda neredeyse tüm konulara bakmaya göz gezdirmeye çalıştım ama tam bilgi sahibi olamadım.

Genetik olan doğuştan bir rahatsızlığım var
Böbrek nakli oldum 2 defa. ilk raporuma göre devlete göre %60 askeriye göre %76 olması lazım engelli raporum var

ikinci ameliyattan dolayı henüz rapora başvurmadım. Hizmete başlama tarihim:28.07.2007 3845 prim günüm var ben bu şartlarda emekli olabiliyormuyum diyelim emekli oldum maaşım ne kadar olur tahmini veya net.

primler hep asgari ücretten yattı

@buradayız

merhaba özelden yazmıştım belki gelmemiştir.

öncelikle son engelli raporunuzun tarihi nedir.? siz erken yaşlılık emekliliğinden faydalanırsınız.

rapor oranınız 40-59 arası ise 20 yıl 4400 gün rapor oranınız 60-79 arası ise 18 yıl 4000 gün şartlarını tamamladığınızda eğer 4/a (ssk)statüsünde iseniz vergi indirimi alarak erken emekli olabilirsiniz.

raporunuzun tarihini sordum çünkü raporunuz eski tarihli ise maliye vergi indirimi için 2013 yılı öncesi raporları kabul etmiyor. çünkü 2013 yılında sakatlık oran cetveli değişti. bazı hastalıkların oranları düşürüldü.

şu anki durumunuza göre yazmak gerekirse %60 engelli raporunuzla 18 yıl 4000 günü tamamladığınızda emekli olursunuz. gün olarak 155 gününüz yıl olarak 7 yılınız var.

maaş konusunda bir tahmin yürütemeyiz. çünkü hesaplamalarda birçok kriter ve formülasyon mevcut. ancak şunu söyleyebilirim 2007 girişli iseniz çok fazla maaş beklemeyin bugüne göre 1000 tl altı bağlanır.

@buradayız

evet %60 oran 2.derece vergi indirimine girer. 18 yıl 4000 güne tabii olursunuz. 2025 yılında vergi indirimi alarak emekli olursunuz.

ancak maliye vergi indirimi için raporunuzu kabul etmeyebilir. tekrar rapor isteyebilir. unutmayın %60 oranın altına düşerseniz 3. dereceye girer,20 yıl 4400 güne tabii olursunuz.

ozgurmeric74

Merhaba Özgür Bey;

Konu ile ilgilendiğiniz için hem size bu site için ise kimin emeği var ise burada yardımlaşmamıza birbirimizin sorularına cevap bulmamıza yardımcı olduğunuz için teşekkürlerimi iletiyorum.

ozgurmeric74
Merhaba Özgür bey

malulen emekli olabiliyormuyum 10 yıl sigorta 1800 prim gün ile oluyorsam başka şartlar varmıdır?

iyi Çalışmalar

@buradayız

malülen emeklilik bambaşka şeydir. öncelikle elinizdeki raporla olamazsınız.

yapmanız gereken ilk iş sgk ya gidip malülen emekli olmak istediğinizi iletmek. sonrasında onların sevki ile hastaneye sevk edileceksiniz.

hastane gerekli muayeneleri yapıp tanı ları koyup oran belirtmeden sgk ya raporu sunacak. sgk ise raporu inceleyip minimum tek bir rahatsızlıktan %60 işgücü kaybı sonucuna varırsa; başkasının bakımına muhtaçlık varsa sadece 1800 gün şartı ile; eğer yoksa 10 yıl 1800 gün şartı ile sizi malülen emekli edecek. unutmayın malülen emekli olduğunuzda bir daha sigortalı çalışamazsınız. çalışırsanız emekliliğiniz iptal olur.

öncelikle teşekkürler konu ile ilgileniyorsunuz biz de burada sizler sayesinde bir şeyler öğrenmeye çalışıyoruz.
diyelimki emekli oldum şirketten alacağım haklarımı aldım daha sonra tekrar işe başlarsam emekli aylığım kesilir ama sigortam devam eder o zamanda 18 yıl 4000 günden emekli olurum diye düşünüyorum.Bunun bizler açısından sakıncası varmıdır?

İyi Çalışmalar
ozgurmeric74

@buradayız
eğer normal yaşlılık emeklisi olursanız sosyal güvenlik destek primi ile sigortalı çalışabilirsiniz. emekli maaşınızda bir düşme olmaz.eğer malülen emekli olursanız çalışamazsınız. çalışırsanız maaşınız kesilir.
çalışmanız ve prim ödenmesi emekli maaşınızda bir yükselişede neden olmaz. gününüz yükselmez.

ama çalıştığınız yerdeki muhasebeci mutlaka sigorta girişi yaparken (SGDP) İşaretlemesi gerekir. 4/a tüm sigorta kollarını işaretler ise maaşınız hemen kesilir. buna dikkat etmek gerek. sigorta girişi yapıldığı ertesi günü e devletten emeklilik durumunuzu kontrol etmeniz gerek.

Üst Alt