Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2007 sigorta giriş ile ne zaman erken emekli olurum?

gökhansoran

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
1993 yazından bu yana SLE + nefrit tanısı ile tedavi görmekteyim tek böbrekliyim, sol tarafımda kol da ve bacakta güç kaybı var,
01.08.2007 tarihinde işe girişim oldu,
2007 bitmeden %40 lık vergi indirimi aldım.
16.07.2016 da kalp krizi geçirdim, stent takıldı aorta, kroner arterim var.
ve halen çalışmaktayım.
Bu bilgiler neticesinde en kısa sürede ne zaman nasıl emekli olabilirim
Bilgilendirirseniz sevinirim

gökhansoran
Merhaba, öncelikle çok geçmiş olsun, acil şifalar dilerim.
Sorunuza işçimisiniz memurmusunuz, sigorta da ödenmiş kaç gün uzun vade pirim gün sayısı var, yeniden rapor alacakmısınız ( kalp krizi ve sonrasında stent takılmış olması puanınızı arttırma ihtimali olabilir?) bu bilgileri eklerseniz daha iyi cevap alabilirsiniz. Bu şekilde bir çok husus muallakta kalmış.

@gökhansoran

mevcut %40 vergi indiriminizle 20 yıl 4400 güne tabiisiniz (4/a lı olduğunuzu varsayıyorum). 2027 yılında 4400 prim gününü doldurduğunuzda emekli olursunuz. ancak raporunuzu yeniler, oranı yükseltir,tekrar vergi indirimi alırsanız yıl ve prim şartınız düşer.

Teşekkür ederim,
özel sektörde ( 4 - a lı ) idari işler şefiyim, halen aktif çalışmaktayım, 3878 günüm var, tekrar rapor alacağım, bu şekilde nasıl olabilir
ayrıca sadece kalp krizi ve kronik rahatszlığımla şuan emekli olupta sonra çalışabiliyormuyum cevaplarsanız sevinirim
bu konu ile ilgili çok karmaşık bilgiler var ben net bi bilgi arıyorum kafam karışmadan ...

gökhansoran öncelikle geçmiş osun
Vergi indiriminden emekli olursanız çalışma hayatına devam edebilirdiniz
Yeni bir %60 ve üzeri bir rapor ile vergi indiriminizi yenileyip 2 dereceden yararlanarak 2025 yılında emekli ola bilirsiniz.

Üst Alt