Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2007 sigorta girişi ile ne zaman emekli olurum?

Konular
31
Reaksiyonlar
0
selamün aleyküm hayırlı günler sigortam başlangıcım 04.12.2007 gündür prim gün sayısı 522 dir ne zaman emekli olabilirim kamuda çalışarak

enginbey8108

Rapor oranınız nedir?

ssk statüsünde emekli olacaksanız:
2008_oncesi.PNG

memur olursanız ilerde, şartlar değişir:
bagkur.PNG

sgk emekli nasıl hesaplanır

iyi günler ben işe başlama tarihim 28.05.2016 dan beri başlangıcım emekli olabilmek için nasıl hesaplayabiliriz yaşa takılıyorum acaba

%45 bülent abi sürekli özel bir sektörde çalışıyorum elle nasıl hesaplayabiliriz

enginbey8108

Hangisi doğru?

"işe başlama tarihim 28.05.2016"
"sigortam başlangıcım 04.12.2007"

malulen emekli şartları nelerdir

selamün aleyküm arkadaşlar nasılsınız iyimisiniz keyifler nasıl iyimi malulen emekli şartları nelerdir 728 günün sgk da başvuru için ne yapmam gerek acaba işyeri sürekli bana sürekli izin veriyor yardımcı olurmusunuz acaba emekli olduktan engelli aylığıda alabilirmiyiz acaba işyerinde beni çalıştırmak istemiyor

enginbey8108

Malulen emeklilik için 3 şart tamam olmalı:

1- Maluliyet cetveli'ne göre malul düzeyde işgücü kaybı olmalı (ve bu oranda işgücü kaybı ilk sigortalı olunan tarihten sonra ortaya çıkmış olmalı)

2- İlk sigortalı olunan tarihten bu yana en az 10 yıl süre geçmeli

3- Bu sürede en az 1800 gün prim yatmalı

Artı;
Hayır, emekli olduktan sonra engelli aylığı alamazsınız.

Üst Alt