Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2007 sigorta girişi ve %60 raporla ne zaman emekli olabilirim?

ozzzlem

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
01.06.2007 sigorta başlangicim .
% 60 ozur raporuna sahibim.
Bu durumda ne zaman emekli olucam .
emekli oldugum tarihten itibaren bir sure beklemem gerekiyor mu yoksa direk maaşimi alabilecek miyim

Yardimci olabilir misiniz .

ozzzlem

Eğer %60 raporla 2. derece sakatlık indirim hakkı elde etmişseniz, emeklilik ssk statüsünde olacaksa, (01.06.2007 +) 18 yıl sigortalılık süresi ve 4000 prime tabisiniz. Yani 01.06.2025 tarihinde en az 4000 prim de varsa emekli olabileceksiniz.

2008_oncesi.PNG

2007 giriş

Merhaba 2007 haziran girisliyim%60ozur raporum var .prim gun sayim nedir ve nezaman emekli olabilirim . Arti ikiz bebeklerim dogacak . Bu bebekler emekliligimin kisalmasinda etken olurmu .

prim gün sayınızı edevletten öğrenebilirsiniz, 2025 yılında emekli olacaksınız, doğum borçlanması yaparak 2 çocuk X 2 = 4 yıllık (1440 gün) eksik primlerinizi tamamlayabilirsiniz, emeklilik tarihi 2025 değişikliğe uğramaz. 4000 prim tamamladığınızda 2025'te emeklisiniz.

ozzzlem

Evet, doğum borçlanması yaparak prim gün sayınızı arttırabilirsiniz.

Yani şumu tam anlamak istiyorum . Dogum borclanmasi yaparsam ben 2025 de emekli olacakken daha once bir tarihemi geliyor benim emekliligim.

ozzzlem
Doğum borçlanması sadece prim gün sayısı kazandırır, sigorta başlangıcını geri çekmez. Çünkü zaten sadece sigorta başlangıcından sonraki doğumlar borçlanılabilir.
O yüzden 10 bin priminiz bile olsa 2025 yılından önce emekli olmanız mümkün değil.

Mrb ben yanlis biliyorsam duzeltin ltfn.2008 de cikan emeklilik kaninuna gore
Kendimden ornek vermem gerekirse ben 2007 ssk girisim var %60 orto.raporum var 2025 de emkli oluyorum.ama dedigim kanunla ayni orandaki kisinin 2008 de ise baslamasila kanin kapsamina alindigi icin %60oranla 2023 de emekliligi kazaniyor. Benden istenen sgkli olma yili18sene,2008girislini sgkli olma suresi16yil.
Benden 1sene sonra ise giren kisi 2 yil oncemi emekli oluyo.
Yanlismi biliyorum.
Ltfn ysrdim edon konu hkknda

Bir de engel raporu suresiz ortopedik ise emkli oldiktan sonra yine cagirma ihtimali oluyormu sgknin

Üst Alt