Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2007 sigorta girişi ve %63 raporla emeklilik şartlarım nedir?

Sukru12345

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Benim işe giriş 2007 Mayıs yeni yasaya göre 63 raporum vardı Mayıs 30 da emekli olacaktım şimdi 4058 gün pirim var ve ben şimdi ne yapmalıyım

Yönetmelik henüz yayınlanmadı, bizde Cuma günü SGK ya gidip sormayı düşünüyoruz aynı durumdayım

Arkadaşlar ben Kayseri SSK ya gitim 2008 işe giriş raporun 63 pirim4028 rapor işe başlarken 78 di iş yeri vergi indirimi için yeniden alman gerek dedi bende baş vurdum gözden 63 verdi vergi indirim 66 dün gitim bana emeklilik baş vuruşu için emeklilik servisi e gittim ordaki bana malullük servisine git dedi gitim oradaki memur şu an bu raporla seni sefk edersem 0 alırsın dedi daha yönetmelik gelmedi dedi Mayıs'ta doluyor günün o zaman gel sefk yapalım dedi senin raporlarin geçersiz dedi bende tamam ama Yeni yasaya göre benim 63 raporla günüm doldu niye mayısı bekliyorum derdim bana cevabı herkesi oyaliyorlar öyle bişey Yok dedi şimdi İstanbul'da ayrı Ankara'da ayrı Bizim burada ayrı ben nisiy anlamadım

@Sukru12345

Bence her engellinin en azından 1 kişi de olsa nisiy anlayacak yakını olması şart.

1-) İstanbul'da ayrı, Ankara'da ayrı, Kayseri'de ayrı uygulama olması mümkün değil.

2-) Malullük Servisi (anladığım kadarıyla malulen emeklilik servisi) için değişen hiç bir şey yok. Elindeki raporun 60 üstü olduğu için Malullük Servisine gönderdilerse yanlış göndermişlerdir. Ancak malullük servisine 10 yıl çalışma ve 1800 prim günü ile istediğin zaman başvurabilirsin. Malullük servisindeki memurun gelecek yönetmelikle hiçbir işi yok. Sana neden Mayıs'ta gel dedikleri muallak.

3-) Elindeki raporla Erken Emekliliğe başvurulabilir mi, cevap verebilmek için elindeki rapordaki tanıları bilmek gerekir. Rapordaki tanılar SGK Hastalık Listesinde var ise erken emeklilik üzerine yorum yapılabilir.

Sonuç olarak, Elindeki %63 rapordaki hastalıkları yazarsan nasıl bir yol izlemen gerektiği konusunda yardımcı olmaya çalışabiliriz.

Üst Alt