Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2007 sigorta girişi ve %80 raporla emeklilik şartlarım nedir?

ayfers

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba 1988 dogumlu 2005 cıraklık 2007 sıgorta girişi var prım gun sayım 2200 gun engelli oranım 80 fakat bu oran sıgortalılıktan sonra. bu hastalıgım cocukluktan gelen bır rahatsızlık sonucu 2018 de aldım. hastalıgım sıgortalılıktan once oldugu kanıtlanırsa malulen emeklı olabılıyormuyum ya da hangı sartlarda emeklı olabılırım ? bu arada suan sıgortalı olarak calısıyorum gelır vergısı kesılmemesı için vergı ındırımınden yaralanıyorum bodromda sakatlık indirimi yazıyor . ben mamlulen mı vergı emeklısımı hangısını olabılıyorum ?

şimdiden tesekkur ederım

ayfers

Hastalığın doğuştan ya da ilk kez sigortalı olunan tarihten önce olmasının bir önemi yok. Önceden tanı konulmuş olsa bile o zamanki hastalık düzeyi maluliyeti gerektirecek düzeyde değil idi ve/fakat zamanla ilerleyip bugün SGK Hastalık Listesi'ne göre Ağır tanılı seviyeye ilerlemişse, kişi malulen emekli olabilir.

teskkur ederim fakat. bir arkadasım da aynı sekılde malulen emeklılege basvuru yaptıgında hastalıgı sıgortalılıktan önce oldugu gerekçesıyle malulen emeklılık basvurusu red edıldı. bende kendım için böyle birşey olucagını düşünerek merak etttim. ben yazdıgım sartlar doğrultusunda malulen emeklılık hakkı kazanmıs oluyormuyum bu konuda bilğiniz var mı ? şimdiden tekrat tesekkur ederım.

ayfers

Güncel yönetmelik maddesi:
"Eski ve çalışmaya engel olmayan bir hastalığın, hastalık listesinde belirtilen seviyelere yükseldiği" [...] Kurum Sağlık Kurulunca tespit edilen sigortalı malul sayılır."

Yani önceden maluliyet düzeyinde değilse ama bugün SGK Hastalık Listesi'ne göre Ağır tanılı bir teşhis varsa, malulen emekli olunur

Üst Alt