Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2007 sigorta girişi ve epilepsi ile malulen emeklilik şartlarım nedir?

Erhan27

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba öncelikle böyle bir paylaşım forum'una dail olduğum için mutlu oldum benim sorum şu olaçak

20 yıldır epilepsi hastasıyım 2007 yılında ssk ya girişim var 336 gün yatmış pirimim var 2007 yılında yüzde 65 iş göremez raporu aldım 2012 yılında yüzde 43 engelli raporu aldım ve 2022 maaşı almaktayım ben yeni düzenlemeye göre emekli olmam için neler yapmam lazım tesekkür ederim

maluliyet cetveli'ndeki yeni düzenleme:

1. Epilepsi – konvülsif epilepsi: (grand mal veya psikomotor) Tipik bir nöbetin detaylı bir şekilde tarif edilerek belgelendirildiği, ilişkili olan tüm olayları içeren; en az 3 aylık tedaviye rağmen ayda üç ve üçten fazla yaşanan ve beraberinde;
A. Gündüz yaşanan ataklar (bilinç kaybı ve konvülsif nöbetler)
veya
B. Gün boyunca aktiviteyi belirgin olarak kötüleştiren artçıları bulunan gece atakları.

2. Epilepsi – nonkonvülsif epilepsi: (petit mal, psikomotor, fokal) İlişkili olan tüm olayları içeren tipik bir nöbet şeklinin detaylı bir şekilde tarif edilerek belgelendirildiği, en az 3 aylık tedaviye rağmen haftada birden daha sık ortaya çıkan ve beraberinde
A. Bilinç değişiklikleri veya bilinç kaybı ve atipik davranış gibi geçici postiktal bulguların olması
veya
B. Gün boyunca aktiviteyi belirgin olarak kötüleştirmesi

Rahatsızlığınız sigorta başlangıcından önce olduğu için, yukarıdaki seviyede olmaması gerekir ve sigorta başlangıcından sonra bu maddelerden birine ilerlemiş olması gerekiyor.
Ancak herşeyden önce 10 yıl 1800 günü tamamlamanız gerekiyor. Tamamladıktan sonra malulen emeklilik başvurusu yaparsınız, sgk malul olup olmadığınızın değerlendirmesini yapar.
* 2022 alırken sigortalı olamazsınız, sigortalı olduktan sonra 2022 maaşınızı kestirmelisiniz...

Üst Alt