Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2007 sigorta girişim. % 85 raporum var. Malulen emekli olabilir miyim?

besiktaslı2

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
iyi akşamlar admin

toplam prim günüm 1.721

işe giriş tarihi : 30/06 / 2007

doğum tarhi : 06 06 1988

acaba ne zaman emekli olabilirim ?

eğer raporumdaki oranda önemlise şöyle bi açıklama daha yapayım

ben sol diz altı ampute ve sağ el barmaklarında kordon dolanması ve belimden de rahatsızım başvuru yaptım geçen sene sonuçlanmasını bekliyorum 85 aldım ve raporum ankarada düşer mi ? ve malülen emekli olma imkanım var mı acaba bu şartlarda yada ne zaman emekli olabilirim ?

şimdikden teşekkürler

Sigorta başlangıcından önce % 60 ve üzeri oranında raporunuz yoksa 10 yıl 1800 günü tamamladığınızda çalışıyor olursanız maluliyet tespiti, çalışmıyor olursanız malulen emeklilik başvurusu yapın...

maluliyet cetveli'ne göre amputasyonlarda bilateral yani çift taraflı olması aranıyor, ancak birden fazla rahatsızlığınız olduğu için toplamından maluliyet cetveli 'ne göre malul olup olmadığınızın kararını sgk verir...

Ayrıca şöyle bir durum var, ilk cümlede söylediğim gibi sigorta başlangıcından önce % 60 ve üzeri oranında raporunuz yoksa sonrasında % 85 aldığınız için, sgk red kararı verse dahi hukuki yoldan hakkınızı ararsanız kazanırsınız. :

http://www.engelliler.biz/forum/eme...lma-oranin-artmasi-ile-malulen-emeklilik.html

biraz anladım yazdıklarınız kafamda daha soru işareti var :(

peki malulen değiilde normal erken emeklilik için kaç gün prim ve yaş etkiler mi ? yada kaç yaşına kadar bekleyeceğim ?
ve sanırım dediğinize göre raporumu düşürme hakları yok galiba ?
şimdikden teşekkürler tekrardan bu kadar kısa sürede yazdığınız iiçin

Erken emeklilik için ise alacağınız vergi indirimi hakkı emeklilik kriterlerinizi belirleyecek şu tablodan 6-12-18 numaralı şıklara göre hesaplaya bilirsiniz.

2008_oncesi.PNG

ilker hocam teşekkür yardımcı olduğunuz için
ama benim aklımda yine bi soru işareti kaldı :(

mesala 12 numaralı tablodan hesaplarsak , 18 yıl 4000 gün diyor

18 yıl diyor , 18 . 360 = 6480 yapıyor ama 4000 gün prim yeter mi demek istiyor
ve yaşı bekleme gibi zorunluluğumuz yok deme bizlerin

tekrar merhaba

4000 gün prim yeter sigorta girişinden itibaren 18 yıl beklememiz mi gerekiyor bunu mu demek istiyor tabloda

evet prim gününü tamamladıktan sonra 18 yılın geri kalanını çalışmadan bekleyebilirsiniz...

çalışmadan olmaz tabki bi şey daha sormak istiyorum , yeni yasada normal insan için diyorum gününü doldurup tekrar çalışmak zorunda kalan yaşını bekleyeen insanlar prim günü yükseldikçe emekli olduğunda maaşı düşüyor ama istinen prim gününü verdiğinde yüksek maaş alacak benim bildiğim bu
peki , engelli içinde mesala 18 yılda 5000 prim yapmış olacağım prim günü geçtiği için emekli maaşlarda düşme olur mu ? siz hangisini tavisiye ediyorsunuz ?

asgari ücretten yatarsa düşüyor, ama yüksekten yani en az 2,500 lira gibi bir tutardan yatırılırsa düşmez...

teşekkür yardımcı olduğunuz için , emekli olmak için seneler var o seneler için yasalar çok değişir inş güzel şeyler olurda bu kadar zora girmyiz :)

tekrardan merhaba
raporum şonuçlanmış 57 e düşürmüşler oranı bu yüzden 3. dereceden faydalanıyorum , acaba ihtiraz etmem gerekir mi ? tekrardan 85 rapor oranımı alabilirmiyim ?

valla aslında düşünmüyorum ben bile nasıl 87 verdiler diye düşünüyordum inş iptal etmezler diye bile düşündüm bi an ama düşürmüşler çok düşürmüşler o biraz üzücü taraf 2 . derecede bekliyordum yinede
müsait zamanda raporumun resmini yüklerim sizde bi incelersiniz hocam
herşey için tşkler iyiki varsınız

Üst Alt