Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2007 sigorta girişim var. En erken ne zaman emekli olabilirim?

robar

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar,
5 yıldır kas hastasıyım, ilk yıllarda çalışmama pek engel olmuyordu fakat son 2 yıldır bu durum zorlamaya başladı. Son işimden de hastalığım bahane edilerek çıkartıldım. Şu an işsizim.
Malulen emekliliği düşünmeye baladım ama ondan önce en az %40 engelli raporum olması gerekiyor, dün hastaneye başvurdum büyük ihtimal raporu alacağım.
Peki şimdi bir sonraki adım ne olmalı?

SGK başlangıç yılı 2007.
2000 günü doldurmuş bulunmaktayım.

Bildiğim kadarıyla İşKUR'a da kayıt olmam gerekiyor.
Peki ya ondan sonra? SGK'ya mı bu talebimi iletmem gerekiyor yoksa başka bir yere mi?

Malulen emekli olmak istiyorum. İlk önce nereye başvurmam gerekiyor?
konuyu burada araştırdım ama net bir yanıt bulamadım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Şimdiden teşekkürler

10 yıl 1800 gün ve % 60 ve üzeri rapor gerekir özürlü emeklisi olmak istersen daha çok be kardeş 12 yıl daha çlışıp 4240 gün doldurman gerekir

10 yıl gerçekten çok ya :) 1800 günü doldurunca emekli olabileceğimi söylemişlerdi. İnsanlar bilip bilmeden konuşuyorlar ya

Ancak maluliyet cetveli'ne göre malul duruma gelenler (% 60 ve üzeri raporu bulunanlar) 10 yıl sigortalılık süresi ve 1800 gün primle malulen emekli olabilirler (Başka Birinin Sürekli Bakımına Muhtaçlık var ise 10 yıl şartı aranmaz, 1800 gün prim tamamsa, emeklilik gerçekleştirilir))

Üst Alt