Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2007 sigorta girişim ve 3. derece vergi indirimi ile emeklilik şartlarım nedir?

cihan0668

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
5
Merhaba herkese..

Benimde bir sorum olacak benim 17.08.2007 sigorta girişim mevcut 2012 yılındada işitme %34 psikiyatri %15 olmak üzere heyetten yüzde %44 (süresiz) olarak rapor aldım 2013 yılında vergi indirimine başvuru yaptım ve aynı %44 olarak vergi indirimim onaylandı. ben 20 yıl 4400 gün süreyi doldurduğumda emekli olabiliyorum değilmi ?

Birde SGK ya emeklilik için başvuru yaptığımda tekrar sevk edip raporu düşürme olanağı varmı yada emekli olduktan sonra bir kaç yıl sonra kontrol vererek raporumu düşürüp emekliliği iptal gibi bir olanağı varmı yardımcı olurmusunuz bilginiz var ise şimdiden teşekkür ederim.

cihan0668

20 yıl 4400 primle emekliliği hak edeceksiniz. KAzanılmış süresiz vergi indirimi sizin süresiz emekli olmanızı da sağlayacak. Ama bu demek değildir ki sgk kafasına göre kontrol isteyemez. Maalesef hepimiz için aynı risk geçerlidir, sgk ne zaman isterse kontrol isteyebilir.

2008_oncesi.PNG

OturanBoğa

Anladım peki iş değişikliğimde vergi indirime tekrar başvurmam gerekiyor mu yani yeniden rapor filan göndermem gerkirmi ?

cihan0668

HAyır. İşyeri değiştiğinde vergi indirim hakkınızın olduğunu söyleyin, onlar da o şekilde işleme koysun. Mızmızlanırlarsa vergi dairesine gidip yeni işyerine hitaben vergi in dirim hakkının olduğuna dair yazı iste...

OturanBoğa

Merhaba üstad bi konuda yardımcı olurmusun?

Benimde bir sorum olacak benim 17.08.2007 sigorta girişim mevcut 2012 yılındada işitme %34 psikiyatri %15 olmak üzere heyetten yüzde %44 (süresiz) olarak rapor aldım 2013 yılında vergi indirimine başvuru yaptım ve aynı %44 olarak vergi indirimim onaylandı. ben 20 yıl 4400 gün süreyi doldurduğumda emekli olabiliyorum değilmi ?

Bu şekide bir konu açarak bir şeyler danışmıştım şimdide benim bu engelli emelilikte aşağıdaki yazan uygulama gecerlimi yoksa ben muafmıyım ?

MALULİYET VE ÇALIŞMA GÜCÜ KAYBI TESPİTİ İŞLEMLERİ YÖNETMELİĞİ
Resmî Gazete Tarihi: 28.09.2021 Resmî Gazete Sayısı: 31612

Orta ve hafif düzeyde çalışma gücü kaybı oranı tespiti
MADDE 6 - (1) Kanunun 28 inci maddesinin beşinci fıkrası ile geçici 4 üncü maddesinin altıncı fıkrasının (a) bendinde belirtilen orta ve (b) bendinde belirtilen hafif düzeyde çalışma gücü kaybının tespitinde hastalık listesi esas alınır.
(2) Sağlık kurulu raporlarında birden fazla hastalık mevcut ise en ağır sekel bulgu dikkate alınır ve Balthazard formülü uygulanmaz.

cihan0668

Yukarıda yazdığım doğrudur, başka şeyler okuyup kafanızı karıştırmayın.

OturanBoğa

Anladım yani ben yılımı ve primimi doldurdupumda hangi hastalığım fazla vb. şeyler dikkate alınmıcak değilmi ben %44 den emekli olacağım

Balthazard formülü dedikleri şey bende uygulanıyor dimi

OturanBoğa

Merhaba tekrar rahatsız ediyorum ama cevaplarınızla aydınlanıyorum inanın şimdi bu konuda bahsettiğim şekilde sigorta girişim 2007 yalnız engeli raporumu 2012 yılında aldım şuan özel bir şirkette 4a sigortalı çalışıorum kamu da işçi statüsünde 4857 sayıl iş kanunu ile bir işe girdiğimde mesela (tbitak-aselsan-tai) gibi engellilik şartlarımda bir değişme olurmu ?

Sigorta prim ödemen 4a olduğu sürece emekliliğin vergi indirimi ve Balthazard uygulanarak mümkün.

4b ve 4C ile sigortalı olduğunda yukarıda senin yazdığın yönetmelik uygulanır ve tek hastalık ve SGK hastalık Listesi tanısı istenir.

Kısaca şartlarında bir değişiklik olmaz.

OturanBoğa
ucuncubahar

4B (bağkur) 4C (Emeki sandığı) 4D (kadrolu memur) 4bve 4c olma ihtimali yok zaten mantiken bahsettiğim kurumların 4d olursa nolur peki memurluk

657'nin 4. maddesinin D bendinde geçenlermiş. Mevsimlik, kampanya, orman yangını vs. gibi işlerde çalışan işçiler için anılan bir tabir ama onlar 4857'ye tabidir.

Üst Alt