Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2007 tarihli raporla vergi indirimine başvurabilir miyim?

kahraman67

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
merhaba ,ben ömssden memur olark atandım raporum yüz de 84 2007 de alın mış bir rapor raporda sürekli dir iberesi var ben vergi indiriminden yararlanmak için başvurursam ankara ben den yeni bir rapor ister mi, raporun derecesini düşürür mü düşürürse kazanılmış haklardam mahrum olur muyum aydınlatırsanız sevinirim şimdiden teşekkürler.

bence Raporunuz güncel tarihli ise büyük ihtimal ise sevk edilmezsiniz. Raporunuz eski tarihli ise (2010 öncesi) o zaman rapor vermeye yetkili hastaneye sevk edilirsiniz.

2006 yılında süreklidir ibareli rapor almıştım ve vergi indirimi için başvurduğumda eski raporuda göstermiştim ancak beni hastaneye sevk ettiler. Tekrar rapor aldım.

sayın kahraman 67
çok büyük olasılıkla tekrar yeni rapor isterler.. o ildeki defterdarlık kabul etse bile ankara yeni rapor ister. zaten çıkan her yeni yasa bunu diyor. yeni haklar için başvuru yaptığınızda yeni raporlar isteniyor. ama eski raporun aynen geçerli, ve hiçbir kazanılmış haktan mahrum olmayacaksın... bence şansını dene.. çok çok %50 ye düşer varmı ötesi. gene vergi indiriminden yararlanırsın.. hakkında hayırlısı olsun..

kahraman67;

siz memur olarak atanmışsınız sizde durum biraz daha farklı olabilir işe zaten özürlü kadrosundan girdiğiniz için !! atandığınız kurumdan bilgi almanız lazım ...
sorunuza gelince 2010 öncesi raporla müracat edilmiyor yeni rapor isteniyor ...haklarınız kaybolmaz ...

2007'de alınan raporla vergi indirim başvurusu yapamazsınız. İlle de yeni rapor isterler.

Eğer yeni rapor % 40'ın altında kalırsa, vergi indrim hakkı elde edemezsiniz.

Rapor oranı düşse de varolan haklarınıza zarar gelmez. Yani sakat statüsünde memursanız, bu statüde çalışmaya devam edersiniz...

Eğer memuriyete başlangıcınız 1 ekim 2008'den sonra ise, sakat statüsünde erken emekli olabilmek için emeklilik zamanınız geldiğinde sgk sevki ile yeni rapor almanız şarttır. Aksi halde erken emekli olamazsınız.
Eğer memuriyete başlangıcınız 1 ekim 2008'den önce ise, o zaman işler değişir...

oturan boğa açıklamlrın içn teşkkür edrim fakat ben hem vergi ndirimi almk için hem de daha sonra emekli olurken ayrı ayrı rapor almam mı gerekir

Üst Alt