Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2007 yılında aldığım raporla 2022 aylığına müracaat edebilir miyim?

meekmentos

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba ben engelli aylıgı almak istiyorum 2007 de almış olduğum %40 oranında sürekli gecerli engelli raporumla başvuru yapsam yeni rapor istenirmi.ve yeşilkartlı olarak gss den yararlanıyorum gelir testi g0 cıktı ona bir zararı olurmu şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Rapor süresiz ise tabiki de edebilirsiniz. Kimse süresiz raporları yenileme yapın talebinde bulunamaz. Yasal değil

Peki kardeşim ben şu anda ücretsiz genel sağlık sigortasından yararlanıyorum daha önce yapılmış gelir testi tekrarmı yapılır..

Yeşil kartlıysan yani gss g0 ise gelir testi bile yapılmaz başvurun gelir kriterlerine uyduğun için %100 kabul edilir. Zaten 2022 aylığı almaya hak kazananların sağlık giderlerini devlet ödüyor.

Sigorta için yapilan gelir testi engelli maaşındaki kriterlerle aynı degilmiş aile içi gelir 436 lira ve daha altı olucakmış hemde calışan sayısı az olucakmış..

O kısım karışık evet 2022 aylığı alman için yeşil kartlı olman şart. Yeşil kart ve 2022 aylığı için hanede kişi başına düşen gelirler farklı. Hep çelişki işte bu sistemler.

@meekmentos şu an eski yeşil kart gibi olan 60/c 1 GSS'dan yararlanıyorsun (primini devlet ödüyor). 2022 aylığı baglandığı takdirde de 60/c 3 GSS'lı olursun (bu da eski yeşil kart gibidir/ primini devlet öder).

2022 aylığına başvurdugunda GSS gelir testinin yapıldığı tarih 1 yılı geçmişse gSS gelir testin yenilenir. eger ailede kişi başına düşen aylık gelir 592,50 TL altındaysa tekrar GSS gelir sonucun G0 çıkar ve yine yeşil kartlı olursun.

eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 Tl altında çıkarsa 2022 aylığı baglanır. 2022 aylığı baglanınca da 60/c 3 GSS'lı (yeşil kart) olursun.

hane gelirin uygunsa sürekli raporunla kaymakamlıkta bulunan vakfa (SYDV) başvuruda bulunabilirsin.

Üst Alt