Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2007 yılında aldığım raporun aslını nereden alabilirim?

Konular
4
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaslar.

2002-2004-2007 yillarinda aldigim heyet raporunda %40 olan oranim 2010 yili haziran ayinda %39'a dusurulmus. Yeni raporu henuz hastaneden almadim.
İlk tarihten itibaren aldigim bu raporlar vasitasi ile askerlikten muafiyet, ozurlu olarak calisma ve vergi muafiyeti kazandim. Dogustan gelen mikotia denilen kulak gelisimi eksikligi ve isitme kaybi mevcut. Kulak yollari kapali olmasina ragmen saf ses esik odyogrami istiyorlar. Son gittigim odyocu kulaklarima baktigimda kulak yollarimin kapali olmasini gordu ve "ben bu kulaga nasil ses olcumu yapacagim" diye soylenerek olcumu yapti. 10 yasindan beri duzelmesi umuduyla operasyonlara girdim. Son tedavimi 2000 yilinda yasadim. Ve heyetteki doktorlar sadece gorunuse bakarak rapor veriyorlar.
Bu yasima kadar gecirdigim psikolojik sorunlar ve yasadigim sorunlar ne olacak. Onlar hesaba katilmiyor mu. Memur cocugu olmam dolayisiyla bir kac senede bir gidilen sehirler, yeni ortamlar, yeni insanlarla karsilasmalar, insanlarin kendilerinden farkli oldugumu farkettiklerindeki tepkileri, insan degilmisim de baska bir seymisim gibi bakislarini bana dikmeleri ve bu yuzden insanlarla kolay kolay diyalog kuramamam ve daha bir suru sey. Acaba bunlar degerlendirme kriterlerinde gozonune alinmiyor mu?

Bir de Milli Egitim Bakanligi'nin actigi memurluk sinavinda basvuruda bulundum. Fakat elimde rapor asli olmadigi icin en son aldigim ve vergi muafiyeti icin kullandigim raporu hastaneye onaylatarak basvurumu gerceklestirdim. Basvuru esnasinda kayitlari kabul eden eleman atamaniz gerceklesirse beyan ettiginiz raporun aslini isteyecekler sizden dedi.
O rapor vergi muafiyeti icin raporun bir sureti vergi dairesinde bir sureti hastanede. O kurumlarin herhangi birinden o raporun aslini alma sansim var mi? Biraz uzun oldu ama cevap verirseniz sevinirim.

İlginiz icin simdiden tesekkurler.

Yeni raporu hastaneden almasanızda, hastane kayıtlara işlemiştir.Ve yönetmenliğe göre en son aldığınız raporunuz geçerli olacak, siz 2007 tarihli istesenizde verilmeyecektir. Bu yasal değil. Tek yapmanız gereken il sağlık müdürlüğüne gidip sizi başka hastaneye sevkini isteyip itiraz raporu çıkartmaktır.

Yada sağlık raporu evrakı sistemi inceleyen memura, eski fotokopili olan raporunu bir dilekçe yazarak tarihi yeni rapor alınmadan önce olacak şekilde kayıtlara girdirirse, rica ederseniz belki aslı alma şansın var. Olmazları deneyin!

Üst Alt