Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2007 yılında almış olduğum rapor ile vergi indirimi müracaatı yapabilir miyim?

alphavile35

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar.2007 yılının 3.ayında izmir alsancak devlet hastanesinden P rapor aldım(nörolojik görme problemi).raporum kalıcı.bende vergi indirimi için başvurmak istiyorum.erken emekli olabilmek için vergi indirimi şartmış. ?.12.1999 tan ssk girişim var ve 2100 primim var.bide maliyeden raporun düşük gelme ihtimalide oluyomuş.korktum açıkçası.bana biraz yardımcı olursanız sevinirim saygılar...

Büyük ihtimal ile elinizdeki rapor maliye tarafından kabul edilmeyecek yapmanız gereken çalıştığınız iş yerinden çalıştığınıza dair belge alarak Maliye (mükellef hizmetler birimine) müracaat edeceksiniz.Kurum sizi yeni rapor almanız için yetkili hastaneye sevk edecek %40 ve üzeri alır iseniz vergi ind. hakkı için evraklarınız incelenecek ve size 30-45 gün içerisinde yazılı olarak bildirilecek..

şöyle bişiey 1 ay önce normal olarak bi giyim firmasında sigortalı işe başladım.ordan çalıştığıma dair belge alabilrim herhalde.ama çalıştğım yerde 50 çalışanı yok.işkurda en az 50 kişide 1 veya 2 kişi engelli çalıştırılmak gerekiyo biliyorum ben.

Hiç bir sorun olmaz bilhakis işveren için sgk ya az prim ödeme söz konusu...Evraklarınızı iş yerinden alarak hemen müracaatınızı yapın...

Eğer 2007'de aldığınız rapor bir kurum sevki ile alınmışsa, elinizdeki rapor kabul edilecektir.

2007 de aldığım raporun üstünde ''muayeneye gönderen: a çalıştığı kurum b kişisel başvru'' bölümü var.benim raporumda çalıştığı kurum işaretli. bunumu kastettiniz acaba?

ben raporu özürlü kartı almak için başvurmuştum hastaneye.raporumda,görme sistemi:görmeler vo-0.3 vo-0.3 artmıyor,bilateral temporal hemianopsi. sinir sistemi: avm.nörolojik defisit yok.yazıyor

Hastaneye kendiniz başvuru yaptığınızda raporu defterdarlık kabul etmez genelde... Şansınızı deneyin isterseniz, ama büyük olasılıkla defterdarlık kendisi sizi hatsneye sevk edecektir

bide anlayamadığım deftarlığa mı başvurmak daha iyi olur yoksa gelirler vergi dairesi mi.?

Üst Alt