Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2007'de %50 aldığım rapor oranını bu sene %37'ye düşürdüler!?

ksk1kan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar merhaba, sizlere danismak istedigim bir konu mevcut.

1996 yilinda vsd operasyonu gecirdim, kalp kapakcigindaki ufurum ve delikten dolayi. 2007 yilinda ise tasikardi tanisi ile şok cihazi yani ICD takildi. 2007 yilinda İzmir Karsiyaka Devlet Hastahanesinden saglik kuruluna girerek engel derecemi cikarttirdim ve %50 surekli olarak verildi.

Su an Mugla Fethiye'de ikamet ediyorum. Otobus ve dolmuslar icin kart almaya gittigimde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligi'ndan aldigim kartin eski oldugu soylenildi oradan degistirmeniz lazim dediler. Peki dedim oraya gittim. Dediler ki raporunuzun orijinali ya da asli gibidir kaseli imzali olmasi lazim. (Aldigim raporumun orijinali zamaninda askerligimi muaf ettirirken askerlik subesinde kaldi) Neyse raporu yenilemek icin Fethiye Devlet Hastahanesine basvurdum ve kardiyoloji doktoru yanimda taaa ilk epikirizlerimden itibaren hastaliklarimi icinde bulundurdugum dosyami goturmeme, eski heyet raporunu goturmeme ragmen beni Mugla Egitim ve Arastirmaya sevk etti. Bugun Mugladaki doktor ise heyet raporuma %30 vsd operasyonu %10 icd'ye yazdi. Akabinde evraklarimla tekrar Fethiye Devlete gelip teslim ettim. Saat 16.00da aldigim raporda ise engel oranim %50'den %37'ye dustu..

Anlamadigim nokta, bu yasadigim problemlerim dogustan ve surekli.. ayrica durumumda herhangi bir duzelme olmadigi ki hatta gogus kisminda doku bozuklugu kalmasina ragmen neye istinaden %37 gibi bir rakama dusebiliyor ?

Bu konuda ne yapmam lazim nereye basvurmam lazim yardimci olabilir misiniz ? Gercekten bu duruma cok asiri canim sıkılmıs durumda.

Yazimin uzunlugu icin ozur dilerim. Sadece herhangi bir eksik bilgi olmamasi adina detaylica yazdim.

Yardimlariniz icin simdiden tesekkur ederim.

İyi forumlar dilerim.

Hocam konuyu yukarı taşıyorum inşallah bilen birileri yardımcı olur lanet olsunki keyfe göre is yapılıyor

Bugun il saglik mudurlugunden tanidiklardan aldigim bilgiye gore ellerinde su an dolu olan itiraz dilekceleri varmis. Bu sadece 1 il icin bir de. İl saglik mudurlugundekiler sıkılmıslar saglik kurullarinin boylesine kafalarina gore dusurmelerine olani net yazmamalarina..

Bu arada tesekkur ederim destek icin hocam.

ksk1kan mrb geçmiş olsun
Öncelikle 2007 yılında almış engelli raporunuz o dönem yönetmenlikte olan cetvele göre düzenlenmiş olup
2013 yılında yönetmenlik değişmiş olup günümüzde
Bu sakatlık cetveline göre değerlendirme yapılıyor
Bu yüzden %37 kalmışsınız malesef
Şimdi yapa bileceğiniz karara itiraz etmek ama sonuç degişmez diye düşünüyorum eski engelli raporunuzun elinizde bir fotokopisi var ise çoğaltıp
Aldığınız hastaneden aslı gibidir yapıp kullanabilirsiniz isterseniz.

Yorumunuz icin tesekkur ederim ama soyle de bir durum var ki bu yeni rapor sisteme islendiginden eski raporum gecersiz kaliyor. Degerler degisebilir haklisiniz ama degismesi gereken degerler arasinda kardiyolojik bir deger neye gore degistirilebiliyor ben de yer alan bu hastalikta herhangi bir iyilesme/degisme olmazken..

ksk1kan sizin rahatsızlığınız devam ediyordur
Aynı şekilde ama yasal olarak cetvel değişti engelli oranını belirlemede bu kişisel degil dediğim doktorlar son yönetmenlikteki olan cetvele göre% bakıp belirliyor.

ksk1kan umut2135 size birşey sormak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim şimdi açık lise kayıt için için engelli ucretsiz olmuş bende elimde asli rapor olmadığı için asli gibidir kaşeli rapor götürdüm kabul etmedi asli olması lazım dedi bende tepki verdim benim elimde bundan başka rapor yok ne yapabilirim deyince kabul etti şimdi arkadaşlar ben asli rapor yine alabilir miyim ben böyle sıkıntı yapacağını bilmiyordum

asiman1905 mrb normalde aslı gibir kabul etmeleri lazım aslını aldığınız hastaneye gidip dilekçe vererek isteye bilirsiniz hastane arşivinden fazladan tutuyorlar engelli raporunu.

@umut2135 bende senin gibi düşünüyorum ama kabul etmeyince tepki verdim bunu bana doktor verdi asli olmaktan sonra kabul etmelisiniz diyince kabul etti ama bozuldu sanki ben başka yerden almıyorum ki devlet hastaneleri veriyorsa kabul etmek zorundalar belkide ucretsiz diye zoruna gidiyor

Musait olduğum zaman gidip alacam birde benim rapor 5 yil oldu sıkıntı yaparlar mi

Birde aileden biri hastaneye gitse alabilir mi

asiman1905 kendiniz şahsen kimliğinizle birlikte gidip hastaneye dilekçe yazmalısınız ancak sadece size teslim edebilirler raporu aileniz bile olsa onlara vermezler raporlar genelde 2 adet ilarak arşivde saklanılır birini talebinizle size vereceklerdir bu arada aslı gibidir yapıp size verelim derseler vereceğiniz kurumun aslını istediğini belirtin o şekilde vermek zorunda kalır hastane.

asiman1905 aynı gün veya size bir tarih verirler o tarihte
Teslim alırsınız bu hastanenin işleyişine bağlı.
5 yıl olması önemli deil.

Üst Alt