Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2007'de aldığım sağlık kurulu raporuna itiraz etmeden tekrar başvurabilir miyim?

Umutlu Vaka

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Öncelikle herkesi selamlıyorum.

2007'de Özürlü Haklarından faydalanabilmek için rapor başvurusunda bulunmuştum. %31 oranında özürlü olduğum bildirildi. Daha sonra moralim bozulduğu için bu işe ara vermiştim ama şimdi verilen oranın haksızlık olduğunu düşünüyorum.
İtiraz etmeden tekrar Sağlık kurulu raporundan geçebilir miyim?

Askerlikten muaf tutuldum. Ayağımda 2 cm kısalık ve güçsüzlük var aynı zaman da Skolyoz ameliyatı oldum .22 yaşındayım ama 16 yaşında gibi görünüyorum. Ayrıca %31 raporun alınması neyi değiştiriyor ki ?

Şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Allah'a emanet olun.

skolyoz.jpg

Tabii ki. Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birine başvurup rapor çıkartabilirsiniz.
Hatta, bence İşkur'a gidip oranın sevki ile rapor çıkartmak en iyisi. Zira böyle olursa rapor için ücret ödemek zorunda da kalmazsın.

Sözde ücretsiz olmalı, ama hastaneler bu konuda "para peşin kırmızı meşin" diyor başka bir şey demiyor çoğu zaman!
Her hangi bir kurum sevki varsa, o zaman ücret almıyorlar

Değerli bilgileriniz için çok teşekkür ediyorum,ayrıca bu bugün duyduğum en sevindirici haberdi. Sağolun.

Tekrar merhaba Oturan_Boğa abi.

Bugün sizin sayenizde(aklı verdiniz) tekrar kontrolden geçtim. Bu sefer ayağımda 3 cm kısalık olarak not düşüldü. Hariciye : Skolyoz diye not düştü. Noroloji de buna benzer şeyler yazdı. 3 cm kısalıkla raporda bir artış olabilir mi acaba teşekkür ederim.

3 cm kısalık çok bi etki etmez, ama ben zaten %40 ve üzeri rapor verileceğini düşünüyorum. Bekleyelim bakalım ne olacak

Abi inan ben %40'a da razıyım yeter ki verilsin bu eziyetten kurtulayım.Bugün gittim söylemişlerdi sağlık kuruluna gireceksin diye gittim beni göğüs hastalıkları bölümünede yolladılar. Bakalım salı günü ne olacak.

Kısalık arttıysa kemik erimesi olup olmadığı araştırılmalıdır bu kısalık ayakkabı altına konulacak destekle azalır ve bacak rahatlar güçsüzlük için fizik tedavi yani eksersiz gerekir geçmiş olsun SEVGİLER

Tekrar merhaba ;

Sonunda aldım raporu bu sefer %48 rapor verdiler. Bundan sonra ben ne yapabilirim nerelere başvurabilirim ?
Örneğin aylık bağlatmak istiyorum bir de özürlü kimliği alıp otobüslerden indirimli seyehat hakkı istiyorum

İlk yolu gösterdiniz size ne kadar teşekkür etsem azdır hocam. Yalnız direkt sağlık kurulu verdi raporu elime hiçbirşey demedi bundan sonra ben ne yapacağım

Teşekkür ederim

Ayrıca bende özürlü durumu sürekli olarak yazıyor bu raporun her yılk vizitesi oluyormuş onu da yapacak mıyım acaba ?

geçmiş olsun aylık için kaymakamlık yada valiliğe başvur otobüslere indirimli binmen için bulunduğun belediyesine sürekli ibareli raporlarda yenileme yok diye biliyorum elindeki raporun 5 6 kopyasını başhekime ASLI GİBİDİR diye onaylat lazım olur orjinal rapor elinde kalsın

Umut, yıllık viziteden kastın ne, anlamadım? Raporunda "sürekli" ibaresi varsa, süreklidir... Viziteye felan ihtiyacın yok.

ticet77;
Evet forumdan cevap gelmeyince en son bende başka bir özürlü yakını olan birine sordum. Mal müdürlüğüne gitmemi söyledi aylık için,mal müdürlüğüne gittim bana bir belge verdi bütün kurumları (Tapu Sicil,Emniyet Müdürlüğü,Belediye,Vergi Dairesi vs vs) dolaştım. Neyse sonra geri verdim ama kütüğüm bulunduğum yerde olmadığı için memlekete gidecekmiş ve daha da uzayabilecekmiş iş. Ya uzasın ama inşaAllah kaybolmasın belgeler ya 2 günde neler çektiğimi bi Allah bilir. Memleketim de de aynı bulunduğum yerde yaptığım gibi belgeler dolaşacakmış (Tapu Sicil,Emniyet Müdürlüğü,Belediye,Vergi Dairesi vs vs) ama dedim ki ben şimdi burdan kalkıp Taaa Mardin Şehrine nasıl gideceğim ki bana verdikleri cevap ''yazışmalarla olacak sen birşey yapmayacaksın'' dediler. Durum böyle yalnız Otobüs seyehatlari için söylediklerini anlamadım.

Soner Güç;
Abi öncelikle size tekrar teşekkür ediyorum.

Yani her yıl tekrar sağlık kurulundan geçecek miyim ? Bir kadın söylemişti bunu bana her sene raporu tazeletecekmişim diye söyledi. Yoksa iptal oluyormuş. Ya da söyle sorayım bu rapor ömür boyu mu geçerlidir ? Özürlüyüm ve düzelme durumum şu anki teknolojiyle imkansız.

En altta ÖZÜRLÜ SAĞLIK KURULUNUN RAPORU bölümünde Sürekli(işaretli) yazıyor.
Raporun Geçerlilik Süresi bölümü ise _Boş bırakılmış

Seni sevindiren güzel haber bizleride mutlu etti çok güzel bi sonuç elde etmişsin devamıda gelir insallah. Senin için çok güzel iş imkanları var ben ençok iş imkanlarından dolayı istiyorum rapor almayı.
Bende 2006 yılında rapor aldım %15 verdiler askere 2 sene elimdeki rahatsızlıktan dolayı askere almadılar 3 cü sene aldılar 2 bucuk ay askerde kaldım sonra gataya gönderdiler orda cok ayrıntılı muayene ettiler rapor verip yolladılar nöroloji doktoru ayrı ortopedi doktoru ayro plastik cerrahi ayrı ayrı görüşlerini belirttiler. Bende Gatadan aldığım raporla tekrar muayene olmayı düşünüyorum bakalım hayırlısı.

Üst Alt