Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2007'de iş başı yaptım. %50 oranında raporum var. Nasıl emekli olabilirim?

hüso41

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
ne zaman emekli olurum sgk kurumuna ne zaman gitsem her kafadan ayrı ses çıkıyor rapor yüzdem % 50 ama yukarı çekmek için başvuru yapıcam ve malülen emeklilik şansım yokmu bilgisi olan varsa özel mesaj veya burdan bilgi verirseniz sevinirim...

2007 ilk sigorta girişiniz ise, ve -staj değil- tam primden yatırılmış ise,
20 yıl 4400 günle 2027 yılında prim gününüzü 4400 güne tamamladığınızda emeklilik için başvuru yapabilirsiniz.
1. Ancak işyerinizden çalıştığınıza dair belge alıp işyerinizin bağlı bulunduğu vergi indirimi almak istediğinize dair başvuru yaparak 3. dereceden vergi indirimi kazanmış olmanız ve,
2. 2007 sigorta giriş tarihinizde 18 yaşınızı doldurmuş olduğunuzu varsayarak yapılmış hesaptır bu.
http://www.engelliler.biz/forum/eme...nda-emeklilik-kriterlerinin-belirlenmesi.html

Splilerin malülen emeklilik hakkı varmı...

Spastik engellilerin malülen emeklilik hakkı varmı varsa şartları nelerdir bileniniz varmı

SP doğuştan olan bir durum olduğu için, malulen emekliliğiniz onaylanmaz.

Spastik engelliyim. % 70 raporum var. Yeni yasaya göre malulen emekli olabilir miyim?

Ile ilgili tam bilgisi olan var mı yani ben spastik engelliyim ve oranım %70 gözüküyor çalışıyorum 2007 den beri..benim emeklilik hakkım var mı acaba veya ben 15 seneyi beklersem şimdi ki maaşımla o zaman ki maaş farkım ne olur...bilginiz varsa yazarsanız sevinirim...

"Eski ve çalışmaya engel olmayan bir hastalığın, Ek-1 Hastalık Listesi’nde belirtilen seviyelere yükseldiği" tespit edilirse malulen emeklilik mümkün olabilir.

deniyor...

Buna göre, siz ilk başlığı açtığınızda % 50 raporunuz olduğunu söylemişsiniz, şimdi % 70 demişsiniz,
bu durumda,
Sigorta başlangıcından önce % 60 ve üzerinde raporunuz yoksa, ve sigorta başlangıcından sonra % 60'ın üzerine çıkmışsa, malulen emeklilik için başvuru yapın, red gelirse şuna göre hukuki süreç başlatırsınız:
http://www.engelliler.biz/forum/eme...lma-oranin-artmasi-ile-malulen-emeklilik.html

ben ilk başlıkta %50 dedim ama sona rapor yükseltmeye gittim ve %70 aldım sgk girişimde buna göre yapıldı şimdi hakkım olup olmadığını ve eğer 15 sene beklersem maaş farkı büyük olur mu olmaz mı diye sormak istedim...

Öyleyse yukarıda yazdığım gibi, hakkınız var. 10 yıl 1800 günü tamamladığınızda maluliyet tespiti, yada malulen emeklilik başvurusu yapabilirsiniz. maluliyet tespiti yaptırırsanız işten çıkmanıza gerek yok, malulen emeklilik başvurusu yaparsanız işten çıkmanız gerekir. red gelirse yükseldiği için hukuki yoldan hakkınızı arayabilirsiniz. Maaş farkı çok olmaz diye biliyorum ancak, sonrasında çalışmayı düşünmüyorsanız en erken ne kadar sürede emekli oluyorsanız o kadar iyidir... malulen emekli olursanız yeniden çalışamazsınız, ama erken emekli olursanız sgdp ödeyerek çalışabilirsiniz... ama malulen emekli olursanızda bekleyeceğiniz sürede alacağınız miktarlar aradaki farkı karşılar bir bakıma..

Ayrıca: http://www.engelliler.biz/forum/emeklilik/91572-sgk-sitesinden-emekli-maasi-hesaplatma.html
http://www.engelliler.biz/forum/eme...nu-ile-ne-kadar-emekli-maasi-aliyorsunuz.html

Spastik engelliyim %70 raporum var

1800 günü doldurdum ve malülen emeklilik hakkım var şu an çalışıyorum acaba ben 3600 günü bekleyip öylemi emekli olsam yoksa şu an emekli olsam daha mı iyi olur kararsız kaldım, yani maaş farkı çok olur mu veya haklarım konusunda ne kazancım ne kaybım olur
çok kararsız kaldım bilgisi olan arkadaşlar varsa cevap verirse sevinirim...girişim 2007 de oldu...

En az 5 yıl erken emekli olmaktan daha avantajlı hiç bir şey olamaz. Maluliyet cetveli'Ne göre malul sayılacak düzeyde işgücü kaybınız varsa, bugün emekli olabiliyorsanız (ve emekli olmak istiyorsanız) hemen olun derim.

emekli olmak istiyorum ve uyuyor şartlarım merak ettiğim şey maaşım yani şu an emekli olsam ne kadar alırım beklersem ve sonra emekli olursam ne kadar alırım yani arasındaki fark ne olur...çok büyük fark olurmu

Yukarıda yazdığım gibi, bugün emekli olmak her şeyden daha avantajlıdır. 5 yıl sonra emekli olduğunuzda bugün emekli olacağınızdan anlamlı olacak şekilde daha çok maaş bağlanmaz.

Üst Alt