Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2007'de memur oldum. %52 raporumla ne zaman emekli iolabilirim?

shuzeynep

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
MERHABA
inanın kafam çok karıştı. yardımcı olabilir misiniz; 2007 de 657 ye tabi olarak memur olarak göreve başladım. normal memur statüsünde. 2015 yılında %52 oranında sağlık kurulu raporu aldım. doğuştan engelliyim. hizmet puanım, 8649,31...Bu durumda NE ZAMAN EMEKLİ OLACAĞIM:((

shuzeynep

İlk memur olduğunuz tarihte %40 ve üzeri engelli olduğunuzu gösteren raporunuz varsa, 5400 hizmet günü ile emekli olabilirsiniz.

Tesekkur ederim:) ilk memur oldugum 2007 yilinda saglik kurulu raporum yoktu.2015 te aldim raporu.5400 u tamamladim o zaman ben. Yil onemli degil mi....8000 lerde hizmet gunum. 9 yildir calisiyorum.

Sonradan özürlü olanlar
· b-) Çalışmaya başladıktan sonra, Kurumca yetkilendirilen sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulu’nca çalışma gücündeki kayıp oranının;
· a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
· b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480, gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması kaydıyla istekleri halinde emekli olacaklardır.

2008 öncesi memur olmuşsun buna tabisin raporu sonradan almışsın

2015 te almışsın o boganın dedigi gibi ilk önce %40 ve üzeri raporun varsa 5400 günle emekli olursun
O BOGA SİZE Bİ SORUM OLACAK BAHSETTİGİM Sonradan özürlü olanlar
· b-) Çalışmaya başladıktan sonra, Kurumca yetkilendirilen sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulu’nca çalışma gücündeki kayıp oranının;
· a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
· b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480, gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması kaydıyla istekleri halinde emekli olacaklardır.
BURDA %60 VE ÜZERİ RAPORU OLANLAR NASIL EMEKLİ OLACAK 59 A KADAR YAZIYOR BİLGİNİZ VARMI CVP VERİRSENİZ SEVİNİRİM

Cooook tesekkurler "sonradan ozurlu olma durumu "kafami karistirmisti. Dogustan benim durumum ama "sonradan ozurlu olanlar basliginin b bendi "dogru tanimlama benim icin. Netlik kazandi simdi.... tesekkurler

Acaba doğuştan özürlü olanlar maddesi daha mı uygun benim için:) 2007 tarihinde memur oldu. engelli raporum yoktu. doğuştan engelliyim ama. normal memur olarak başladım. 2015 de %52 rapor aldım. vergi indirimi için başvurdum... çok teşekkür ediyorum ilginiz için:)

- Doğuştan özürlü olup da ellerinde rapor olmayanlar

5510 sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten (01.10.2008 gününden) önce 5434 sayılı Kanun hükümlerine tabi olarak çalışmaya başlamış olup, çalışmaya başlamadan önce ilgili mevzuatına göre alınmış ve en az yüzde 40 oranında özürlü olduklarını gösterir sağlık kurulu raporu bulunanlar ile en az yüzde 40 oranında doğuştan özürlü olduklarını belgeleyenlerden aylık talep tarihinde memur (kamu görevlisi) olanlar; en az 5400 gün (15 tam yıl) uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş ya da emekli keseneği ödenmiş olması kaydıyla, istekleri halinde emekli olabileceklerdir.

shuzeynep

Bir yanlışlık yapıyorsunuz... 2007'de memur olduğunuzda bugün hizmet gününüz 9 yıl x 360 = 3240 yapar. 8000 küsur dediğiniz nedir anlamadım?

Hizmet puani sanirim. Personel bilgi sisteminden baktim. Demek istediginizi anladim.gun sayisi farkli oluyor simdi anladim.

Üst Alt