Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2007'de olan ve ölümle sonuçlanan trafik kazasında tazminat hakkımız var mı?

ali711

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
0
2007 yılında bı abımız trafık kazası yaptı tektaraflı barıyerlere carptı ve olumle sonuclandı ve bı dava acılmadıı ne yapabılırız tazmınat hakkımız warmıı

sigortadan almadıysan haklarını alabilirsin.ama dikkatli ol.aracılara falan inanma.bir avukatla daha güvenli iş yaparsın.bu işi yaptığını söyleyen dolandırıcılar da var. örneğin:özçağdaş sigorta ali öz isimli şahıs tavşanlı.şu an bursa da galiba.çünkü kaçıyor sürekli yer değiştiriyor. gibi.bu adamın kandırdığı bir sürü engelli var.dikkatlerinize sunarım.

zaman aşımı var araç dışında biri kusurlu değilse ve vefat eden sürücü ise alamazsın

zamn asımının on yıl oldugunu zannedıyorumm ben ama

aracın soforu kazasonucu hayatını kaybettııı

tek taraflı kazalarda 2 yıl çift taraflı kazalarda 10 yıl ya da kişi tamamen kusurlu dahi olsa çift taraflı kazalarda 2 yıl içinde başvuru yapmanız gerekir yoksa hakkı kaybolur

Kaza tek yanlı ise ve kaza sırasında araçta ölen sürücüden başka kimse yoksa veya araçtaki kişiler bir zarar görmemişlerse, ortada bir suç ve dolayısıyla cezalandırılacak kimse bulunmadığından, 2918 sayılı KTK’nun 109.maddesi 2.fıkrasındaki uzamış ceza zamanaşımı söz konusu olamayıp, ölen sürücünün desteğinden yoksun kalan haksahiplerinin 109.maddenin 1.fıkrasındaki (2) yıllık zamanaşımı süresi içinde sigortacıya başvurmaları gerekir.

Ancak, iki yıl içinde başvurulmasına karşın, sigortacı, Yasa’da öngörülen sürede tazminat ödememişse, türlü bahanelerle ve yasal olmayan nedenlerle iki yıllık süreyi geçirtmişse, zamanaşımı süresini ileri sürerek tazminat ödemekten kaçınamaz. Çünkü iki yıl içinde sigortacıya başvuru da bulunulmakla zamanaşımı kesilmiş olur.

bütün kazalarda zaman aşımı 10 yıldır.haklarınızı alabilirsiniz.

eses26 lütfen insanları yanlış yönlendirmeyin tek taraflı başvuru yapılmamışsa 2 yıldır.senelerdir bu işi yapıyoruz.

tek taraflı asli kusurlu ve sürücü olan kazada vefat durumunda başvuru 2 yıldır eğer şoför dışında tek taraflı kazalarda başka kusur varsa araç ya da yol gibi ancak bu durumda uzar yoksa 2 yıldır

Arkadaşlar eşim 2000 yılında geçirmiş olduğu trafik kazası sonucu engelli olmuş, aracı kullanan babası, başka araca çarpmadan takla atmış aynı kazada kardeşini kaybetmiş, biz 2010 yılında, yani kazadan 10 yıl sonra dava açtık ve 40.000 TL tazminat aldık sigorta şirketinden

arkadaşlar yolcu ile sürücü arasında fark var sürücü tamamen kusurlu ise 2 yıldır diğer yaralılar varsa onların durumu farklıdır arkadaşın kafasını karıştırmayalım

eses-26;

arkadaşım doğru söylüyor bende bu işle uğraşıyorum bu işe girmemin başlıca sebebi bir yakınımın yaşadığı kaza sonucu dolandırılmanın kıyısından dönmesi. uzun süredir sigorta sektöründeyim ailemde sektörden gelme yaşadığımız olay sonucu bu yola girdim. Kişilerden tahsilata ilişkin vekalet alarak ödemeleri kendi hesaplarına alıyorlar ve yok oluyorlar ben sözleşme yapıp ödeme mağdura çıkacak şekilde çalışıyorum şahsen. Eğer biz veya başka bir firma ile çalışırsanız buna çok dikkat edin. ödeme size gelsin siz anlaşılan rakamı firmaya ödeyin mağduriyetinizin üzerine tekrar mağdur olmayın.

alırsın tabi kaskoda yazan sigortada yazan rakamlar boşamı yazılıyor...yeterki içkili olmasın

arkadaşlar sürücü eğer vefat ederse 2 yılı aşkın birsüre dahi olsa yinede tazminat alır numaramı yazım böyle bir sorunu olan varsa yardımcı olurum 0507 958 23 49

ali711;

kaza yapan araçta sürücü dışında herhangi biri var mıydı? yani olayda yaralanan vs bişey var mı?

Üst Alt