Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2007'de polis oldum, 2016'da EKPSS ile memur. Böbrek nakilliyim. Emeklilik..?

idare1984

Üye
Konular
56
Reaksiyonlar
0
16.07.2007 yılında polis memuru olarak göreve başladım
daha sonra böbrek hastaligim ortaya çıktı böbrek nakli oldum ve sonrasında engelli raporu aldım rapor oranım 73
2016 yılında engelli personel olarak bir kamu kurumuna memur olarak atandım halen calismaktayim
5000 küsur iş günümü doldurdum ve polislikten kalan 2 yıl 1 ay 15 gün fiili hizmetim var
Ayrıca 1 yıl 1 ay 19 gün Bağ-Kur hizmetim var
toplamda 15 yıl 1 ay emeklilik hizmetim bulunuyor

bu şartlarda malulen mi emekli olabilirim yoksa normal emeklilik mı teşekkürler.

idare1984

Malulen de olabilirsiniz ama Yaşlılık emekliliği sizin için daha iyi olur. Eğer çalışmaya devam edecekseniz Yaşlılık emekliliği doğru tercih olur (ki şartları da tamamlamışsınız zaten)

5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesine istinaden erken Yaşlılık emekliliği için kurumunuza başvuru yapabilirsiniz.

Kamuda toplam 15 hizmet yılımı doldurdum bunun yanında fiili hizmet ve bagkur hizmetim ile 18 yılımı doldurmuş bulunmaktayım suan 2/2 kadro dersindeyiz 1/1olunca emekli olmak istiyorum bu durumda erken normal yaşlılık emekliliğini kazanabilir miyim

Bu arada kronik böbrek yetmezliği hastalığım var diyaliz tedavisi görmekteyim oranım yüzde 91 e cikti

Siz hastalığınız gerçekleşince işten çıkarıldınız mı Geçmiş olsun

idare1984

5434 sayılı Kanuna ilişkin geçiş hükümleri 5510 sayılı kanunun geçici 4. maddesinde düzenlenir. Buna göre

a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,

hizmet süresi ile emekli olur. Görüldüğü üzere %60 ve üzeri için Yaşlılık emekliliği değil Malulen emeklilik öngörülmüş. Mantıksız ama böyle madde. Eğer daha sonra çalışmayacaksanız malulen emekliliği kabul edin. Yok eğer çalışma durumunuz olacaksa, o zaman dilekçeyi verirken özellikle "malulen emeklilik için değil erken Yaşlılık emekliliği için işleme konmasını" diye belirtin.

grkn 89
Memuriyetim devam ediyor çıkarılma söz konusu degil teşekkür ederim

OturanBoğa

Yaklaşık 1.5 2 sene daha gorevde kalıp emeklilige ait hizmet yılım 20 yi doldurup 1.kadro derecesine ulaşınca emekli olmayı düşünmekteyim bu süre sonunda yaşlılık emekliliğim talebim karşılığında kabul edilir mi teşekkür ederim bilgileriniz için.

Uzun süre memur olarak görev yaparken engelinden dolayı yaşlılık emekliliği kazananlar tecrübelerinize ihtiyacım var aynı durumdayım emeklilik düşünmekteyim

Üst Alt