Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2007'de sigortalı oldum, böbrek nakilliyim. Ne zaman emekli olabilirim?

Meogaly

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba Değerli Arkadaşlar,
Benim araştırıpta cevabını bulamadığım aşağıdaki konu hakkında bilgisi olan var ise paylaşabilir mi?
Ben 1985 doğumluyum. 2007 eylül ayında sigorta başlangıcı yaptım 2008 yılında askerliğimi kısa dönem olarak bitirdim. 2012 yılında böbrek nakli oldum. Ameliyattan sonra malulen emekliliğe prim ve ssk 10 yıllık kaydım yeterli olmadığından çalışmaya devam ettim. Erken emeklilik için %70 raporla 2.derece vergi indiriminden yararlanmaya 2012 temmuzda başladım. Su anda prim gün sayım 1750. Brüt 3556 tl yatırılıyor. Yeni çıkacak malulluk yasası ile vergi indirimi olsa bile Malulen emekli olabilir miyim? Eğer olursam ne kadar maaş bağlanabilir? Mevcut işimi bırakmaya değer mi ücret açısından?
Yardımlarınız için Teşekkürler.

10 yıl sigortalılık süreniz dalduğunda malulen emekli olma hakkını elde edersiniz: http://www.engelliler.biz/forum/eme...ak-malulen-emekli-olabilecek-kalabilecek.html

Maaş açısından, tabii ki emekli olunca maaşınız çok çok düşecek. Çalışabildiğiniz sürece çalışmakta yarar var... Ne zaman ki çalışırken aldığınız maaş düşme riski taşır, o zaman malulen emekli olmayı düşünün (çalışırken aldığınız aylık emekli maaşınızın miktarının belirlenmesinde çok çok önemlidir) (emekli olacağınız zaman ne kadar malulen emekli maaşı alabileceğinizi hiç bilmiyorum)

Teşşekkür ederim yanıt için.

Yeni çıkacak yasa beni kapsamadığından ve vergi indiriminden yararlandığım için mi eski durumdan (15 yıl ssk ve 3600 prim) emekli olabiliyorum.
Böbrek nakli ve diğer organ nakilli hastaların koşulsuz malulen emekli olabileceğini duymuştum. Ama söylediğiniz gibi çalışabilecek durumdayken emekli olmak mantıklı değil gibi. Ama özel sektör işte. Malulen emekli olsam kayıtdışı ancak çalışabilirim o da hangi iş olur bilmem.

(2007 +) 10 yıl sigortallık süresi ile malulen emekliliği hak edersiniz. 15 yıl ve 3600 günü ben demedim?

Peki malulen değilde engelli emeklilği için 15 yıl 3600 gün benim için geçerli olmuyor mu? Yoksa cetvele göre 2008 öncesi ssk girişli olarak 17 veya 18 yıl mı hizmet sürem olmalı.

Defterdarlıktan elde edilecek sakatlık indirimine istinaden emeklilik kriterler:

2008_oncesi.PNG

Üst Alt