Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2007'de sigortalı oldum. Malulen emekli olabilir miyim?

cem54783

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
1
Bobrek nakli oldum 3 sene once sgk girisim mart 2007 prim gun sayisi 2622.
toplam kazanç 370.803,30 ytl.
isten ayrildim 1307 ytl issizlik maasi almaktayim.

malulen emekli olabilir miyim. olsam ortalama ne maas alabilirim.
not: 2003 te kisa donem askerlik yaptim.2004te 1 yil vekil ogretmenlik yaptim fakat hizmet birlestirme cok uzun suruyormus.hastalik baslangic 2011.ne yapmami tavsiye edersiniz.

normalde 2017 de emekli hakkın doluyor ama askerliği saydırırsan tarihi birazdaha öne çekersin.

zekioz Sgk hizmet birleştirmesini mecburi hale getirmiş durumda.Yani kurum kendi müktesabatı gereğince hizmetlerinizi birleştirmek isteyecektir.Yargı yoluna başvurup,yargıtay kararlarını gerekçe göstererek hukiki yoldan Memuriyetinizi saydırmayabilirsiniz ama tabi mahkemeden karar çıkması,yargı süresi hizmet birleştirmeden daha uzun sürecektir.En kısa zamanda hemen Sgk ya başvurarak hizmet birleştirmenizi yaptırın.Elinizdeki belgeleri de dilekçenize ekleyin(istihkak-hizmet-atama emri vs).Zaten malulen emeklilik için gerekli olan 10 yıllık hizmet süresini doldurmamışsınız.Bu sayede hizmetinizde tamamlanmış ve maluliyet yolu açılmış olur.

Sgkya hizmet birlestirmesi icin basvurdun hatta hizmet belgeside sundum fakat bu birlestirme 1 yildan fazla uzun surecegi soylendi bana(okula yazi yazilacak cevap beklenecek vs.)askerlik borclanmasi yapip ekim 2016da emeklige basvursam daha mantikli olabilirmi?

Bir sene sürer demekteler fakat çoğu kişi 3-4 ay içerisinde sonuç almakta.Benim hizmet birleştirmem 3 ayda tamamlandı.Şayet imkanınız varsa bizzat okula kendiniz giderek,ricayla arşivden hizmetlerinizi buldurup,sgk ya postalatabilirsiniz.Böylece kısa sürede işleminiz tamamlanacaktır.Borçlanma yapıp süreyi tamamlamak ise size kalmış bir durum.Ama askerliği yatırsanız dahi,hizmet birleştirmeyi tamamlamanız şart.Sgk bu işi mecburiyete dökmüş durumda.

Birlestirme tamamlandiginda ssk girişim 2007. Vekil ogretmenlik tarihide 2004.bu durumda malulen emeklilik için sigortalılık başlangıç olarak hangi tarih kabul edilir.

Başlangıcın 2004 olur.Hizmet süren 12 seneye yükselmiş olur ve malulen emeklilik için müracaat hakkın doğar.Bir husus varki bu tamamen senin şansına ve Sgk daki memurların insafına işbitiriliciliğine kalmış bir durum.Elinde vekil öğretmenlik yaptığına dair evraklarla Sgk ya giderek,malulen emeklilik için hastaneye sevkinizi isteyin.Onlar önce hizmet süresinin tamam olmadığına bakacaklar,siz ısrarcı olarak hizmet birleştirme için müracaat ettiğinizi,hizmetin Sgk ya ulaşacağı zamana kadar,rapor işlemlerini tamamlamak istediğinizi söyleyin.Yada askerlik borçlanmanızı yaptırın,ama para yatırmayın.Askerlik borçlanmasını 1 ay içerisinde ödemeniz gerekiyor.Siz borçlanma işleminizi yapın ama ödeme yapmayın.Borçlanma evrakıyla sizi hastaneye maluliyetin tesbiti için sevk edeceklerdir.rapor alıncaya ve raporun bölge sağlık kuruluna ulaşıncaya kadar geçeceği zamanda hizmet birleştirme işleminiz bitebilir.Bu şekilde bir çözüm yolunuda deneyebilirsiniz.

Daha önceki mesajımda da bahsetmiştim.Vekil öğretmenlik yaptığınız okula bizzat giderek,işleminizi hızlandırabilirsiniz.İşlemlerinizi bu şekilde kendiniz yaptırarak çok zaman kazanabilirsiniz.

Malulen emeklilik yardim

[FONT=sans-serif]Yardima ihtiyacim var

2007 mart ayinda sskli calismaya başladım 2011de böbrek yetmezligi başladı hemen nakil oldum calismaya devam ettim bir sene önce ayrildim,
bugün tekrar diyalize başladım,10yil dolmuş 2700 de gün var böbrek naklini karistirmadan direk böbrek yetmezligi olarakmi malulen emeklilik.müracaat edeyim kafam karıştı,[/FONT]

Vergi indirimi ile olamazsın çünkü sen en ve günün yetmez beklemen lazım maulen ola bilirsin yanlız czlişamazsin

Üst Alt