Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2007'de sigortalı oldum. Malulen emeklilik için nasıl bir prosedür işleyecek?

dertlikarga

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
askere gittigimde bisilerin dogru duzgun islemdigini biliyordum ama bir teshis vs yoktu.
askerde bazi sorunlar yasadim 74/4 olarak gitigim donemde 6 ay sonrasinda 2ay x3 seklinde hava degisimi sonucu 1996 mayis yada haziran gibi askerlige elverisli degildir raporu alip askerlik bitmis oldu.herhangi bir hastaneden baska bir raporum vs yok
1-2 kere hastane ve doktor gorusmeleri yaptim gencken
ama epey inatci ve tembelim sonuc alinacak gibi degildi.
ozel doktor gitmistim
aslinda engelli demem dogru olmaz.ama calisamiyorum.stres ve zor sartlarda isler cok kotulesiyor.1-2 ay sonra cozutuyorum.
kendimi senelerdir eve kapamis pek bisi etmeyen biriyim
affective bozukluk yada iki uclu duydurum bozuklugu dendi ama klasik bir durum degil
oldukca hafif benim herseyden kacinmam dolasiyle ervden cikmayip kislari hele 1-2 ayda bir bi kac yuz metre markete alisveriste cikmak ile sinirli

ssk sistemindeyim.
nerdeyse iflas etmis olan bagkurlu babamin yaninda 2007 ortasi gibi calisiyor gorunuyorum.
zamaninda gencken donem donem ise gitmisligim var ama yarim gun bi kac hafta ara ara gibi

hic devlet hastanesine gitmedim

garip bir sans olarak 2007 de sigorta girisi yaptiktan aylar sonra sorunlar yasiyordum bir ozel hastayeye gittim sonuc ciddi derece sekeri patlatmistim.550 seker vardi
tip 2 diabet hastasi olarak 2007-2009 diabet merkezinden 2012 yada 2013 de sisli etfal hastanesinden rapor almistim
ilaclarimi duzgun kulanamadigim icin genelde sekerimi kontrol altinda tutamiyorum
duzensiz yasiyorum calisamiyorum

bu aksam icim bunalmisken nette bisiler ararken burayi da gordum 1-2 bisi sormak istedim

daha 10 senem dolmus degil 2007 nisan yada mayis olmali sigorta girisim hatirlamiyorum.eskiden bakabiliyordu ama e devlet sifrem olamdigi icin senelerdir bakamiyorum ayrintilara ancak 1 sene kac pirm gunudur bilmesem de 1800 u gectigi acik.10. sene de 2007 girisili olduguma gore 15-18 ay gibi ortalama dolucaktir.
------
bu ara kisim editle ek.calismadigim icin aiemin yaninda girisimde cok gec yapildi yani bugun yarin 10 sene malulen soyle boyle illa emekli oliyim diye degilde daha onumde emekliligime 17 sene var .bir fayda kisaltma saglar mi merakindayim.dukkan iflas etmis gibi bisi babamda 80 yasinda bu sekilde cok fazla gidemez o bakimdan.
------
ne yapmam gerekiyor.
benim erken emeklilik sansim olabilir mi
seker hastaligini sadece ek olarak yazdim ordan bisi olmayacaktir pek kontrol etmeme ragmen daha ciddi hasar vermis degil.cok yaslaninca onun acisi cikacaktir.

simdi bisi yapmam gerekiyormu yoksa boyle bir ihitmal var 10. yilimi doldurduktan sonra mi ilgenmeliyim

benim hayatimi cok kotu etkilese bile.cocuklugumdan beri nerdeyse cekmeme ragmen .askerde canima okuyup askerlikten curuge cikmam harici bir raporum falan yokken klasik nette gecen tipte nobetler asiri uclar yasayan standart tipte degil.hafif seyreden normali olmayan bi cok rahatsizligin bir arada oldugu tibbin cok ustune egilmedigi daha nadir gozuken hafif seyreden durumda
bu dereceleri kim beliriyo bir bakilip incelenecek yer var mi
malulenen emeklilik olmazsa ise bile kismi olarak hafif bile olsa bir etkisi faydasi olucak durum olur mu

affective bozukluk yani sira baska bir cok sorumun daha var hayatimi etkileyen bunlar sgk ile alakali degil
kotu ve uzun yazmamin sebebi olarak ozur dilemek amaciyla yaziyorum
acele ve hizli degil 25-30 dk yazildi bu.kotu olusu benim hatamdir okumasi zordur tekrar ozur dilerim
nete ilk girisim 96-97 yilinda idi klaveyeler yabvancilarla konusma programlar turkce desteklemiyordu boyle alistim oyle gidiyor.

Son düzenleme:
dertlikarga

ay/2017 yılında malulen emekli olabilmek için malluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak bir halinizin olması gerek. Durumunuzun buna uygun olup olmadığını cetvelin ilgili bölümünü inceleyerek siz değerlendirin... Süre doldğunda sigorta müdürlüğüne gidip malulen emeklili için başvuracaksınız. Sizi hastaneye sevk edecekler. Hastane rapor düzenleyip sigorta müdürlüğüne gönderecek. Orası raporun maluliyet cetveli'Ne göre malul sayılmanız gerektirecek düzeyde olup olmadığına karar verecek...

Eğer malul sayılacak düzeyde işgücü kaybınız yoksa, bu durumda sakatlık oranı cetveli'Ne göre % 40 ve üzeri rapor almanız halinde erken Yaşlılık emekliliği şansınız olur. Bağkur1'dan devam edeceğinizi varsayarsa, onun şartları da şudur:

bagkur.PNG

Üst Alt