Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
2008 bagkur girişli %40 raporlu kişi ne zaman emekli olur?
Yazdıklarında bir yazım hatası yoksa kardeşin şu ana kadar sadece 650 gün çalışmış durumda? Rapor oranı %40 olduğuna göre 1800 günlük mallulen emeklilikten de yararlanması mümkün görünmüyor.
Bu durumda aşağıdaki linkten yararlanarak emekliliği tahmin edilebilir.%40 orana göre şu iki varyasyondan biri ile emekli olabilir.
Eğer işe giriş tarihi 01.10.2008'den önceyse 20 yıl ve 4400 gün prim ile, 01.10.2008 ya da sonrasıyla 18 yıl 4100 günde emekli olabiliyor.
Bu konularda gerçekten tecrübeli olanlardan yardım almak gerek. OturanBoğa ya da diğer tecrübeliler mesajları okuyunca yönlendirici bilgi verebilirler diye umuyorum.
Tek bir hastalıktan %60 rapor almak ve bununla malulen emeklilik başvurusunda bulunmak için daha zor ve uğraştırıcı bir süreç diyorlar.Reddedilme ihtimali olan bir süreçmiş.Çeşitli arkadaşlar başvurdum reddedildi vs birçok mesajlar yazmışlardı.Siteyi biraz kurcalarsanız emeklilik başlığı altında göreceksiniz.
Malulen emeklilik için rapor oranı önemli değil. Önemli olan maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmayı gerektirecek bir işgücü kaybının bulunup bulunmadığıdır.