Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2008 bagkur girişli %40 raporlu kişi ne zaman emekli olur?

jackal75

Üye
Konular
37
Reaksiyonlar
1
kardeşimin % 40 epilepsi den raporu var aşagıdaki şartlara göre emekli olabiliyor mu ?

statü 4b bağkur giriş 2008 yılı prim gün sayısı 350

statü 4a ssk giriş 2014 yılı prim gün sayısı 300

cevaplarınızı bekliyoruz

jackal75

Yazdıklarında bir yazım hatası yoksa kardeşin şu ana kadar sadece 650 gün çalışmış durumda? Rapor oranı %40 olduğuna göre 1800 günlük mallulen emeklilikten de yararlanması mümkün görünmüyor.

Bu durumda aşağıdaki linkten yararlanarak emekliliği tahmin edilebilir.%40 orana göre şu iki varyasyondan biri ile emekli olabilir.

Eğer işe giriş tarihi 01.10.2008'den önceyse 20 yıl ve 4400 gün prim ile, 01.10.2008 ya da sonrasıyla 18 yıl 4100 günde emekli olabiliyor.

Linkte A ve B bölümlerindeki tablolardan da görebilirsin
http://www.engelliler.biz/forum/eme...-yasa-bagli-olmadan-erken-emekli-olurlar.html

masterzek

peki rapora itiraz edip % 60 alırsak emeklilik için nasıl bir yol izlemek gerekir

jackal75

Bu konularda gerçekten tecrübeli olanlardan yardım almak gerek. OturanBoğa ya da diğer tecrübeliler mesajları okuyunca yönlendirici bilgi verebilirler diye umuyorum.

Tek bir hastalıktan %60 rapor almak ve bununla malulen emeklilik başvurusunda bulunmak için daha zor ve uğraştırıcı bir süreç diyorlar.Reddedilme ihtimali olan bir süreçmiş.Çeşitli arkadaşlar başvurdum reddedildi vs birçok mesajlar yazmışlardı.Siteyi biraz kurcalarsanız emeklilik başlığı altında göreceksiniz.

jackal75

Malulen emeklilik için rapor oranı önemli değil. Önemli olan maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmayı gerektirecek bir işgücü kaybının bulunup bulunmadığıdır.

Üst Alt