Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2008 işe giriş ve 3628 pirim günü ile emeklilik şartlarım nedir?

redeye

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
merhabalar şimdiden cevabınız için çok teşekkür ederim.
25.04.2008 yılı özel sektörden ilk sigorta başlangıç tarihim.
1438 gün özel sektörden ssk primim var ve 15.11.2017 tarihinde memur olarak atandım 2190 gün memuriyetten prim günüm mevcut. toplam 3628 gün prim günüm oldu.
son aldığım rapor yüzde 45 oranında ve yüzde10 hipertansiyon, yüzde30 obezite, opere vertebra fraktürü tablo 1.7 ye göre yüzde 12 şeklinde.
raporu aldıktan sonra şeker hastalığım çıktı ilaç kullanıyorum günlük olarak ve yeni rapor aldığımda muhtemelen yüzde20 daha oran eklenecek.
normal şartlarda 5510 a tabi memur olarak yüzde40 rapor ile en az 18 yıl sigorta süresi ve 4680 prim günü ile emekli olabiliyorduk veya yüzde60 engelli raporu ile 3690 gün ile emekli oluyorduk.
seneye yüzde60 rapor ile normalde emeklim doluyor diye kendimi hazırlamıştım fakat hastalık listesi diye yeni bir sistem gelmiş sanırım bu durumu çözemedim.

belirttiğim hastalıklarımla aldığım rapor ile emekli olabilecek miyim bu durumda yoksa engelli emekliliği benim için hayal mi oldu bilen bir arkadaşımız destek olursa çok sevinirim çok çok teşekkür ediyorum

redeye
"seneye yüzde60 rapor ile normalde emeklim doluyor diye kendimi hazırlamıştım fakat hastalık listesi diye yeni bir sistem gelmiş sanırım bu durumu çözemedim." şeklinde yazdığın başlık tamda bu konuyu anlatıyor.

malesef 2008 sonrasında kamuda işe başlayıp memur olduğun için bahsetiğin yönetmelik seni de bağlıyor. SGK Hastalık Listesi ndeki tek hastalıktan en az %40 oranında rapora sahip olmadan emeklilik bizler için sadece bir hayal.

çok teşekkürler cevabınız için fakat bu tüm planlarımı bozmuş oldu :( gerçekten çok büyük bir sıkıntı bu bizim durumumuzdakiler için, bizim engelli raporu almamız veya almamızın bir anlamı kalmamış oluyor artık :(

redeye
yeni listeyi incele belki bir hastalığın %40 a uygun dur emekli olursun

OturanBoğa
bu yeni sistemde malüllük nasıl oluyor ben şuan bir rahatsızlıktan %40 diğerinden %60 alabilme ihtimalim yüksek yeni rapor alırlen sadece emekli olabilecek hastalıktan mı alayım yoksa ikisindendemi alayım tek hastalığa bakılıyor ama malüllük nasol oluyor... ne yapmalıyız...ağır raporlu olanlar mı malül olacak raporda birden fazla rahatsızlık olursa en yükse olana mı bakılacak

muhendis3232

ister tek ister otuz farklı hastalığı raporuna eklettir. Yönetmelik çok açık:

(2) Sağlık kurulu raporlarında birden fazla hastalık mevcut ise en ağır sekel bulgu dikkate alınır ve Balthazard formülü uygulanmaz.

ucuncubahar

o zaman en ağır hangisi ise oradan rapor alalım uğraşmayalım diğerleri ile o zaman vergi indirimi vs. için hiçbir önemi yokmu artık veya başka birşey için o rahatsızlıkların

Bugün için söylüyorum, emekliliğinde bir artısı yok artık, çalışabildiğin sürece çalış derim ben.

Ben 2021 sonu emekli olmak isterken 4500 civarı maaş alıyordum, emekli olsaydım da 2 000 civarı olacaktı maaşım.

Bugün emekli olsam alacağım maaş 7500 lira, çalışıyor olsaydım 30 000 e yaklaşacaktı maaşım.

Aradaki fark çok açıldı. Çok şükür kötü günler geride kaldı fakat daha da kötü günler bizleri bekliyor. Allah yardımcımız olsun.

ucuncubahar

şu şartlarda zaten emekli olunmaz 32 alıyoruz emekli olsak 7,5 kim emekli olur.. en az %50 maaş bağlama oranı olmalıki emekli olalım

5510 a tabi arkadaşlar bu bir hak kaybı. Bence 2008 sonrası işe başlayan memurlar emekli olacakları zaman bunu farkedecekler ve o zaman bu durumun vehameti gözler önüne serilecek tek umudum bu. Yoksa kaybımız büyük.

çok teşekkür ederim açıklamalarınız için
2008 nisan özel sektör ve 2017 kasım memuriyet başlangıcım ve 3960 prim günüm var şuan memurum ve kendi durumumu değerlendirdiğimde %30obezite %20diabet %12omurilik platin ve %10hipertansiyon hastalıklarım ile %50 üzeri rapor alsam da benim anladığım kadarıyla ben artık hiç bir şekilde erken emekli olamıyorum hocam doğru mudur umudu kesip yeni plan mı yapmalıyım :(

Üst Alt