Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2008 işe giriş ve %40 rapor oranı ile emeklilik şartlarım nedir?

mesafe4272

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba . 2009 da alınan %40 engelli raporum var . şeker hastasıyım. ilk giriş tarihim 28/04/2008. ssk dan.

Toplam hizmet sürem 13 yıl 11 ay 3 gün. Şu an 4C li kamu bankası personeliyim.Daha önce memuriyet girişim olduğundan em-san dan yatıyor primim.

E-devlette çıkan yazı aşağıda.

**[FONT='inherit']Sigortalılık süresinde 15 yıla tabidir.(Maluliyet Sebebiyle) Emekli olabilir. (emekli olabilecek yaş ve/veya tarih, sigortalının halen veya son defa 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendine tabi görev yapmış olmaları durumunda geçerli olacaktır.)

**Hitapta yazan
[/FONT]
Emeklilikte 15 sigortalılık yılına tabidir. 15 yıl hizmeti doldurduğu takdirde emeklilige hak kazanır. 65 Yas Sınırına Tabi Olup 03.09.2053 Tarihine Kadar Çalısabilir.

Dün SGK ya gittim ama hiç bir şey bildikleri yok. Emekli olabilir miyim diyorum olabilirsin ama kurul karar veriyor diyor. Ben raporu aldığımda Vergi İndirim yazısı da almıştım Vergi dairesinden. Şu an kamu bankasında çalışıyorum emeklilik için bir kaç sorum var. Yardımcı olabilir misiniz?

1-%40 rapor var zaten ve 15 yıl hizmet süresi dolunca ve vergi indirim yazısı da var ise emekli olabiliyor muyum? Kurul beni hastaneye sevk ediyor mu? Başka bir sorun çıkarıyorlar mı yani şeker hastalığı başlı başına yetiyor mu?

2-1 yıl 1 ay gibi bir hizmet süresi eksikliğim var. Bunu borçlanabiliyor muyum? Borçlanırsam günlüğü kaç TL den borçlanıyorum.

3-Biraz geriye gidip forumu okudum ama anlamadım bu 5434 ve 5510 sayılı kanunların emeklilik üzerinde etkisi nedir?

Dün sgk ya gitttim ama bir halt bilmiyorlar yüzüne bakmıyorlar inanın çözümü burdan başka yerden bulamam.Şeker hastalığından emekli olan varsa bana yardımcı olabilir mi??

Merhaba
Aşağıdaki linkte detaylıca açıklamış buradaki bilgiler işini görür diye düşünüyorum
Birde 2008 öncesi ve sonrası diye bir durum söz konusu 2008 sonrası olanlarda emeklilik zamanı geldiğinde tekrardan heyete girip raporunu yenileme durumu oluyor. Yanlış aktardıysam bilen arkadaşlar düzeltebilir mi?

https://uzmanpara.milliyet.com.tr/h...gelli-calisanlarin-emeklilik-sartlari/122341/

Bende SGK 4A girişim 04.10.2006 Rapor oranım %58 Vergi indirimim de var. 20 Yıl 4400 gün şartını bekliyorum. Prim günüm fazlasıyla dolu 5718 gün fakat 20 yıl şartını bekliyorum :(

Birde benim durumum ile ilgili bilgilendirme yapan arkadaşla olan yazışmalarımızı okuyarak buradan da fikir alabillirsiniz diye düşündüm.

https://www.engelliler.biz/forum/em...emeklilik-zamani-yeni-rapor-istenecek-mi.html

Diyabet engelli emekliliği hk.

Merhaba , SGK Hastalık Listesinde olan Tip1 Diyabet yani şeker hastalığı için şu madde var aşağıya ekliyorum ama anlamadıpım kısım şu ki,

(en az 3 (üç) hafif düzeyde çalışma gücü kaybına neden olan durumlar) bu ne demek acaba? 3 organın etkilenmesi mi demek? ben tip 1 şekerim ve %40 raporum var. Bu yetmiyor mu tek başına.

Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
Aşağıdaki kriterlerden herhangi birinin sağlanması halinde;

1. Diabetes Mellitusa bağlı etkilenen vücut sisteminde (nöropatiler, nefropatiler, retinopatiler, kalp ve damar hastalıkları vb) ağır düzeyde çalışma gücü kaybına neden olan durumlar
  2. En az 2 (iki) orta düzeyde çalışma gücü kaybına neden olan durumlar
Orta Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
Aşağıdaki kriterlerden herhangi birinin sağlanması halinde;

1. Diabetes Mellitusa bağlı etkilenen vücut sisteminde (nöropatiler, nefropatiler, retinopatiler, kalp ve damar hastalıkları vb) orta düzeyde çalışma gücü kaybına neden olan durumlar
En az 3 (üç) hafif düzeyde çalışma gücü kaybına neden olan durumlar
Hafif Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
Diabetes Mellitusa bağlı etkilenen vücut sisteminde (nöropatiler, nefropatiler, retinopatiler, kalp ve damar hastalıkları vb) hafif düzeyde çalışma gücü kaybına neden olan durumlar

mesafe4272

4c'li olduğunuz için emeklilik ile vergi indirim hakkının bir ilgisi yok maalesef.
İlk kez memur olduğunuz tarih nedir?

Üst Alt