Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2008 öncesi malulen emekli olanlar 4b-c statüsünde çalışabilir mi?

okanetem

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ben 2007 yılında itibaren malulen emekliyim.malulen emekliler tekrar çalışmak isterse 2008 öncesi olanlar sadece 4/b ve 4/c olarak çalıştıklarında emekli maaşları kesilmezmiş doğrumudur benim durumdakiler ekpss'ye veya kuraya müracat yapabilirler mi?

okanetem bey ayni sorun bendede var ve fazlasiyla kafami karistiriyor
Bu konu hakkinda ssk mudurlugune gittim ve vergi indirimi onaylandigi taktirde emeklilik basvurusunu malulen emeklilik degilde calisan emekli statusunde basvuru yapmamiz gerektigini soyledi
Ayrica ayni konumda calistigim firmada %42 raporlu bir arkadasimiz var hem emekli maasi aliyor hemde calisiyor yalniz benim anlamadigim burda yazilan 3 aylik emekli maasi yerine aylik aliyor ve aldigi maas aylik 970 civari bu nasil oluyor anlamadim

erkan bey bu konuyu yeni araştırdım ben 2007'de ssk'dan emekli olduğumda bana seni malulen emekli yapıyoruz denildi geçti.şimdi konuyu detaylı araştırdım ben 2007'de emekli olurken ssk'nın 506. maddesinden emekli olmuşum bu yasaya göre 4/b çalışırsam %10/20 vergi kesilecekmiş.4/c çalışırsam emekli maaşım kesilmeyecekmişbu linke tıkla gereli bilgiyi veriyor sgk tv. http://www.sgktv.gov.tr/Sayfalar/Detay.aspx?itemID=c7824b62-dd26-4a20-b9cc-fb01b3efa043

erkan bey arkadaşınızın şu ayrıcalığı olabilir iş kazasından dolayı malülen emekli olduysa kalan sgk günlerini 3600 güne tamamlayıp ikinci emekli hakkı var.sizinki anlattığım tarz ise bu şekilde yapa bilirsiniz ayrıca 2008 den sonra kanunlar değiştiği için emekli maaş bağlama oranı düştü.ben şuan 1350 tl. almaktayım bende bugün emekli olsaydım bahsettiğiniz rakamları verirlerdi.ben 2871 gün ile emekli oldum benim zalim patronlarım aldığım üceretten değil asgari ücretten yatırmışlar.

okanetem

Durum bu turkiyede patronlar zalim.4 a malul emekli 506 emeklisi çalışamıyor biliyorum...saygimla

Malûl emekli yeniden çalışması

İyi günler,ben 2006 yılında rektum cea hastalığından dolayı,2007 yılında 506 sayılı kanun ile malulen emekli oldum, maaşım yeterli olmadığı için,hizmetli memur olarak görev yapmak istiyorum, maaşım kesilir mi bilgisi olan yorum yaparsa iyi olur

Üst Alt