Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2008 öncesi SGK'lı olan Engellilerin Daha uzun sürede emekli olabilmesi..?

arpak

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

SGK Giriş tarihim: 01/02/2001, %60 oranında engelliyim, yasaya göre 17 yıl 8 ayda emekli olabiliyorum ancak 2008 sonrası SGK'lı olsaydım aynı engel oranımla 15 yılda emekli olabiliyordum.

Bu eşitsizliğe karşı dava açmak istiyorum. Bu konuda yorumu, bilgisi olan arkadaşımız var mı acaba? Yada daha önce dava açan bir arkadaşımız, paylaşırsa sevinirim.

Selamlar,

Teşekkürler yönlendirme için, ancak konu hakkında yaklaşık 1 yıldır yorum yapılmamış konuyu tekrar gündeme getirmek istiyorum. Birkaç hafta içinde davayı açmayı planlıyorum. Açmadan yorumlarınızı almak istedim.

ne yani 99 dan ilk işe girişi olan biri vergi indirimi olmadan mı emekli oluyo, anlamadı ben?

1 ekim 2008'den önce sigortalı olup ssk (4a) statüsünde emekli olacak kişiler emekli olabilmek için defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde etmek zorundalar.

cewaben

Aynı sorun günlerdir benimde kafamı yoruyor .sanki 2008 den önceki işe girmiş engelliler 2008 sonra işe girmiş engellilrden farklı

Üst Alt