Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2008 öncesi sigorta girişim var. 2012'de memur oldum. Ne zaman emekli olurum?

MEG

Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar ;

2002 de ticaret lisesi stajımla sigorta mumarası alındı.
2008 Nisan ayında 8 günlük prim yattı.
2012 ekim de memurluğa başladım göreve girişte özürlü olarak
2013 te vergi indirimine başvurdum %56 olarak onaylandı süresiz.

şimdi sigorta başlangıcım neye göre başlıyor anlayamadım. hangi kanuna göre ne zaman emekli olabilirim, memurluktan çıkıp özel sektörde devam etsem emekliliğe etkisi olur mu?

iyi günler.

MEG
Merhaba,

Sigortanız [FONT=sans-serif]2008 Nisan ayında başladı. Devlet memuru olduğunuz için günleriniz oraya devroldu. Devlet memurluğundan çıkmak için Özel sektörde memurluktan kazandığınızın fazlasını kazanmanız gerekiyor. Bildiğim kadarınla şu an en düşük 2500 civarı memurluk.

Kazanç olarak bir birlerine yakınsa devlet memurluğunda kalın. [/FONT]

@MEG

(gün.Nisan.2008 +) 16 yıl 4100 prim günü ile emekli olacaksınız. Yani Gün.Nisan.2024 yılında (ssk + memuriyet toplamda) 4100 gün priminiz olduğunda emekli olacaksınız. Emeklilik zamanı geldiğinde alacağınız rapordaki oran belirleyici olur

2008_sonrasi.PNG

Bilgilendirme için teşekkürler anlamadığım şey bu devletten her işlem için yeni rapor istenmesi, 2010 da raporum %40 üstü engelli kimlik kartı çıkarttım, 2012 de yine rapor aldım %40 üstü kamu kurumu istedi, her şeye rapor istenmesinden bıktım. vergi indirimi almışım şimdi emekli, bir olurken bir daha rapor çıkart hadi diyelim baltacı formulunu yine değiştirdiler, başvururken %39 oran çıktı, şimdi benim vergi indirimi ve eski raporlar hak iddia etmeyecek mi? zaten işe alırken laf yapmasınlar diye normal memurlardan 2 kat daha fazla çalışıyoruz, bide bunların keyfi rapor istemeleriyle ömrümüz geçecek.

benim ilk işe giriş tarihim nisan 2008 (ümit kurtuluş adlı üyenin yorumu) ise 2008 öncesi formuller falan var emeklilik hesaplamasında ona göre hesaplanması gerekmiyor mu ? OturanBoğa yönetmenim. Yoksa memurluğa başladığım tarih 2012 ona göre mi? hesaplanacak biraz karışık oldu sanırım bende ondan karıştırdım zaten 2008 ekim öncesi için farklı hesaplanıyor falan diyolardı?

MEG

Memurluğa başlanılan tarih önemli. Yukarıdaki bilgi doğrudur.

Benim sigorta girişim 2005 yılının ocak ayında Engelli Statüsünde başladım. 1650 gün sgk dan var 04/004/2011 de de memur oldum şu anki durumum nedir acaba ne zaman emekli olabirlim rapor oranı sürekli %45

DJ_BORAN

(gün/ay/2005 +) 18 yıl sigortalılık süresi ve (ssk+emekli sandığı+askerlik v. toplamda) 4680 primle emekliliği hak edeceksiniz.

OturanBoğa

2008 yılında pirim yattı diyor arkadaşımız sigortalılık süresi girişi 2008 olmuyormu 2012 yazmışsınız

Üst Alt