Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2008 öncesi ssk'lı, 2022'de ise 4c'li memur oldum. Emeklilik şartlarım nedir?

isbara

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar sigorta başlangıcım 2008 öncesi SSK,1500 prim günü, 2022 yılında ise devlete engelli sınavı ile girdim. Prim günüm 1800 ü geçiyor ve 10 yılı geçkin bir süre önce ilk sigorta başlangıcı var. Bu durumda malülen emeklilik için şartları sağlıyor muyum? Engelli raporum 2019 tarihli.

isbara

Sigorta girişinizde prim gününüzde malulen emeklilik başvurusu için uygun evet başvurabilirsiniz.

SGK sizi durum bildirir rapor için hastaneye sevk edecek. Hastane sizin raporunuzu düzenleyip SGK'ya gönderecek.

Durum bildirir raporlarda bazen oran yazmayabiliyor bu sıkıntı değil. Mesela %50 aldınız diye üzülmeyin yada %70 aldınız diye sevinmeyin, hastalığınız ile ilgili tanıları inceleyip SGK Sağlık Kurulu maluliyet kararını veriyor.

Hastalığınız çalışma hayatına başladıktan sonra ortaya çıkmışsa yada var olan hastalığınız çalışmaya başladıktan sonra ilerlemiş ve artık çalışmamıza engel oluyorsa birşey kaybetmezsiniz başvurun bence.

Yanıtınız için teşekkürler. Yüzde 40 engelli raporu ile memur olarak girdim devlete. Hastalığım bipolar bozukluk. Hastalığım işe girerken de vardı. Bu durumda başvurabilir miyim

isbara

İşe girerken de vardı diyorsanız malulen emeklilik konusunda sonucunuz pek olumlu olmayabilir. Yinede biraz araştırıp aynı sizdeki hastalık ile malulen emekli olanlar olmuş mu öğrenmek lazım yoksa malulen emeklilik süreci biraz uzun oluyor. Hastalığınız ile ilgilide biraz ağır tanı almanız gerekmektedir.

Ama engelli raporunuz varmış bu durumda da erken emeklilik hakkınız vardır. Memurların hangi oranlı raporla hangi sürede emekli olabildikleri konusunda pek bilgim yok maalesef. İyi Çalışmalar.

isbara

%40 oranlı hastalık zaman içerisinde ilerleyip SGK Hastalık Listesi'ne göre "tedaviye rağmen çalışmaya olanak vermeyen" düzeye çıkarsa, bu durumda malulen emekli olunabilir. SGK ayak direr ama son kertede rapor bağlayıcıdır.

Ama ben olsam, eğer çalışmak gerçekten zul değilse, hiç değilse toplam primleri 3600'e tamamlayana kadar çalışmaya devam ederdim. Emekli maaşı ile geçinmek gerçekten imlansız zira...

@OturanBoğa,

Hocam benim sigorta başlangıcımda 2008 öncesi ama 2020 de engelli olarak devlette işe başladım. Böyle olunca emeklilik için 2008 öncesine mi yoksa sonrasına mı tabiyim. Engelli raporumda 2018 tarihli

@isbara,

4c'li olmak başlı başına "2008 sonrası" demek. Tabi oldukları emeklilik tablosu. Burada belirleyici olan SGK Hastalık Listesi'ne göre alınacak tanının düzeyi. tanının düzeyine göre:

2008_sonrasi.PNG

Üst Alt