Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2008 SGK başlangıcım, 1429 prim günüm var. Ne zaman emekli olabilirim?

*brucelee

Üye
Konular
31
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar;ben 25.09.1990 doğumluyum.İlk sigorta giriş tarihim:20.09.2008 .Vergi indirim hakkı elde ettim.20 yıl 4400 güne tabiyim.Şimdi bu 4400 ü tamamlayıp 20 yılı doldurmayı mı bekleyeceği yoksa 4400 gün primi doldurduktan sonra emeklilik işlemlerine başlamalıyım.Bu 20 yıl sigortalılık süresinin anlamı nedir?

Bir de benim sigortam hep maaş üzerinde yatmakta şuan en fazla 1.500 yatan da var Öncelerden 980 yatan da ama şuan 1300-1500 arası yatmakta.Benim şuan 1429 gün primim var.Toplam tutar ise 61,080.13 TL.Böyle ödemeye devam edersem ne kadar bir emekli maaşı alırım?

Askerlikten de muafım.Bunun bana katkısı olur mu çalışmaya devam ederek daha mı yakın zamanda emekli olurum?

4 sene çalışarak 1429 gün primim oldu 12 sene daha çalışırsam 4400 oluyor.Emeklilik tarihim nedir?

[-]18 yaşınızı doldurduğunuz gün itibari ile ssklı olursunuz ve oda 2009 tarihine tekabül eder.
http://www.engelliler.biz/forum/eme...rin-sigorta-baslangiclarina-dair-mevzuat.html
Siz şu tabloya göre emekli olacakasınız vergi indirim hakkı kazanmış olsanız bile gün ve prim şartlarını tamamladıktan sonra sgkya müracaat edeceksiniz 40% ve üzeri rapor alır iseniz erken emekli olcaksınız.[/-]
2008_sonrasi.PNG

şimdi benim aldığım vergi indiriminin hiçbir yararı yok mu?
benim d.t : 25.09.1990 işe griş 20 .08 .2008 işe başladığım sene zaten 18 ime girmişim.Tekrarda ne rapor almama gerek var?

Yanlış hesaplama yaptınız. 25 Eylül 1990 +18sene : 25 Eylül 2008 senesinde 18 imi doldurmuş olarak sigortalıyım.Bu verdiğiiniz tablo ile alakam yok.Benim aldığım vergi indirimi şuan ve emeklilikte geçerli diye düşünüyorum.

[FONT=Arial]506 sayılı Kanun'un geçici 87. maddesi kapsamında emekli olacaklar için (vergi indirim belgesi sahipleri) sigortalılık süresinin başlangıcı 18 yaşın tamamlandığı tarih olarak dikkate alınacak dolayısıyla bunların 18 yaş öncesi başlayan sigortalılıkları varsa en erken 33 ila 38 yaş aralığında emekli olabileceklerdir[/FONT][FONT=Arial](6)[/FONT][FONT=Arial]. 5510 sayılı Kanun'un yürürlüğe girdiği 1 Ekim 2008 tarihinden önce sigortalı olanlar açısından malûllük ve ölüm sigortalarında 18 yaş uygulaması bulunmamaktadır. Dolayısıyla hak kaybından bahsetmemiz de mümkün değildir.
Alıntıdır.[/FONT]

sivaslı;
Benden yorumlamamı istemişsiniz, İlker bey gerekli açıklığı getirecektir konuya. Benimde bildiğimi görede; sizin hesabınıza katılıyorum..
25.09.1990 + 18 = 25.09.2008 itibariyle geçerli olur diye biliyorum..
Bu durumda da
2008_oncesi.PNG

20 yıl 4400 güne tabii olduğunuzu düşünüyorum..

Teşekkür ederlm KKELEBEKK İlker bey de cevap yazacak umarım...

Vergi indirimim geçerli ve de emeklilik işlemlerinde tekrardan rapor almama gerek yok?

Evet bizim hesabımıza göre tekrar almanıza gerek yok..

peki ben askerlikten de muafım.Bu süre zarfında da çalışacağım erkenden 4400 günü doldurursam 20 sene sigortalılığı mı bekleyeceğim ?
Eğer erkenden 20 seneyi bitirmeden prim ile emekli olursam emekli maaşında bir düşme olur mu?

Evet 20 yıl süreyi beklemek zorundasınız, prim gününüz dolduğunda işten çıkıp çıkmamak sizin bileceğiniz bir konu. İsterseniz son işyerinizde15 yıl 3600 günü tamamladıktan sonra emeklilik şartlarını tamamladığına dair sigorta müdürlüğünden “Kıdem Tazminatı Alabilir” yazısı alıp işverene sunman halinde tazminatını alıp işten ayrılabilir ve emeklilik zamanının gelmesini bekleyebilirsiniz. (1475/14-5).15 yılı doldurmadan kendi isteğinizle ayrılırsanız işverenin kıdem tazminatı ödeme yükümlülüğü yoktur.Tabi isterse verebilir de.

Özür diliyorum,
Ufak bir tarih hatası olmuş benim yazdıklarımı görmezden gelin Kelebek in dedikleri doğru

simdi ben 25 eylul 2028 yilinda emekli olacagim. Prim gunum 4400 gunu gececek.benim emekli maasimin yuksek olmasini saglar mi? Ben emeklilikten once en yuksek primden mi sigorta yatirmaliyim?

25 eylül 2028... Bence emekli maaşını düşünmek için henüz çok erken :)

ben 22 eylül 2008 sgk girişliyim.vergi indirimi aldım.20 yıla 4400 güne tabiyim.Benim yaş şartım var mı prim dolunca emekli olacak mıyım?Vergi indirimim var

sivaslı benden sana tavsiye primin dolduğunda çalışma zira brüt 2600 TL altında para alıyorsan emekli maaşın düşer bilgin olsun..

Üst Alt