Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2008 sigorta başlangıcı ve 3771 prim günü ile emeklilik şartlarım nedir?

Kokostark

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
OturanBoğa

Hocam merhaba ben burda yeniyim skolyoz kifos bunlara bağlı akciğer solunum değerlerim efor sırasında düşüp kangazım koma ve kalp krizi derecelerine gelmşti 2019 da yedikule de 8 gün yattım bununla birlikte artık günün 12 saati hatta doktorum daha fazla olmasını istediği oksijen konsantatörü ve bibap cihazı kullanmaktayım parmak oksimetre ile oksijejimi takip ederek hayatım idame ediyorum ama geceleri oksijensiz uyuyamıyorum
bu rahatsızlıklardan sonra %52 engelli raporum ve vergi indirimim var ama devletin hiç bir hakkından yararlanmıyoruç çünkü bedava metrobüse binecek oksijen seviyem yok binsemde değerlerim düşüyor,

özür dileyerek esas konuma gelmek istiyorum
doğum tarihim 29.08.1987
16.04.2008 sigorta başlangıcım
şaun 3771 prim günüm var
sgk nın nezaman emekli uygulamasından sorgulattığıma 16.04.2023 emekli olabilirsiniz diye çıkıyor

doğrumudur bana yardımcı olurmusunz

Merhaba,

Sanırım sorulabilecek en resmi kurumun uygulama sisteminden cevabınızı aldığınızı düşünüyorum. Yine tatmin olmadıysanız mevcut durumunuza hareketle söylüyorum: CİMER yoluyla net cevap alabilirsiniz.

Kokostark

Raporunuza karşılık defterdarlıktam 3. derece vergi indirim hakkınız varsa, 16.04.2008 + 20 yıl sigortalılık süresi ve 4400 primle emekliliği hakl edersiniz. Yani 16.04.2028'de emekliliği hak edeceksiniz.

2008_oncesi.PNG

hocam cevabiniz icin tesekkur ederim, peki assagida belirttigim hususla malulen olabilirmiyim

GÖĞÜS HASTALIKLARI
KRONİK SOLUNUM YETMEZLİĞİ KİFOSKOLYOZ NEBUL KULLANIYOR. FİLM
KİFOSKOLYOZ İLE UYUMLU SFT FEV1: %16 ŞİDDETLİ RESTRİKSİYON %40
11.07.2019 YEDİKULE ARTER KAN GAZI: PH: 7.38 PO2: 59. DİNLEMKLE NORMAL.
SO2: 90.

Kokostark

MAlulen emeklilik bambaşka bir konu. Malulen emeklilik için SGK Hastalık Listesi'ne göre Ağır tanısı almak lazım. Birden fazla hastalık bir şey ifade etmez. Tek bir hastalıktan Ağır tanısı alınmalı.

Üst Alt