Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2008 sigorta başlangıcım var. Malulen emeklilik şartlarım nedir?

muco1979

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhabalar..
ben mujgan birr iki sorum olacak
ssk başlangıç :2008
prim günüm :125
sadece 4 ay çalıştım o seneden beri HALEN çalışmıyorum..
çocuk sayısı :2 2003 ve 2012 dogumlu
2011 senesinde yumurtalık ve mide kanserine yakalandım 2 yumurtalığım ve midem tamamen alındı su an 32 kg yum % 96 özür raporu verildi emek li olma durumum nedir yardım cı olabilirmisiniz ?raporum haftaya elimde olacak kısmetse..
allah hepimizin yardımcısı olsun.

Müjgan hanım,
Sizin incin en erken emeklilik kriterleri şu şekilde olur. 10 yıl 1800 gün ve 60% oranında rapor ile malulen emekli olabilirsiniz. İlk işe giriş tarihiniz olan gün/ay/2005+10: gün/ay/2015 yılında prim şartınızda yerine getirmiş olur iseniz malulen emeklilik müracaatı yapabilirsiniz.
2 doğum borçlanması yaparsanız prim ödemeniz artar.
tek doğum için 720 gün kazanabilirsiniz 2 doğum borçlanması yapar iseniz 1440 gün kazanabilirsiniz. O zaman hesaplama yapalım,
1440+125: 1565
1800-1565 : 235 gün de çalışarak ssk primi öder iseniz malulen emeklilik müracaatında buluna bilirsiniz.

2014 yılının Haziran sonuna kadar borçlanma yapar iseniz taban tutarından tek borçlanma için 8.225,28 tl yapar. 8.225,28X2 : 16.510,56 tl ödeme yapmanız gerekli. 1 ağustos 2014 tarihinde bu tutar değişir.

İler'e ek olarak: Eğer Başka Birinin Sürekli Bakımına Muhtaçlık söz konusu ise, o zaman 10 yıl şartı aranmaz. Borçlanmalar dahil toplamda 1800 gün prim tamamlandığında malulen emeklilik başvurusu yapabilirsiniz.

Yeter ki maluliyet cetveli'Ne göre malul sayılacak düzeyde işgücü kaybınızın olduğu sgk tarafından kabul görsün

bu geriye kalan 235 günüde dışardan ödeyemezmiyim ?bnm çalışma şansım hiç yok ???

Evet, isteğe bağlı sigortalı olup prim gün sayınızı tamamlayabilirsiniz tabii. Ama maaş açısından çalışan statüsünde sigortalı olmak daha avantajlıdır.

Not: Unutmayın, en son sigortalı olunan statü neyse, malulen emeklilik de o statüde gerçekleşir.

slm dostlar eşim kanser hastalığına yenik düştü...2 cocugun oksuz kaldı..:(:(

Üst Alt