Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2008 sigorta girişi ve % 74 rapor ile emeklilik şartlarım nedir?

sahra864

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
slm ilk sigorta girişim 29.04.2008 tarihinde ama engelli olarak deil,2010 yılında memur oldum %44 engelli olarak ama gecen yıl tekrar heyete girdim ve %74 oldu engel oranım ben ne zaman ve kaç günde emekli olurum simdiden tşkler

Memuriyetiniz Engelli memur statüsünde mi?

Hizmet birleştirmesi için dilekçe vermelisiniz ve işe başlama yılınız sürekli ise(skk yani) o yıldan itibaren 18 seneden sonra emeklisiniz.

yok memur olmadan önce biraz primler yatmış ise; yatan primler 360 a bölünür ve memuriyetinize eklenir: 18+(primler/360) tarınten sonra emeklisiniz...

Memuriyette primlere bakılmaz yıla bakılır.

2008'deki sigortalılık tarihi +

bagkur.PNG

Merhaba ben %74 engelliyim ilk sigorta tarihim 2008 yılı sonra 2010 da engelli memur oldum ilk raporum %44 tü sonra 2014 de yeniden rapor aldım buna göre ne zaman emekli olabilirim ve emekli olurken tekrar rapor istiyceklermi lütfen 🙏 bilgisi olan yazsın

Tekrar rapor istenirmi

Tekrar merhaba ben 2023 yılında başvuruda bulunacağım ssk girişim 2008 ama bana diyorlarki memur oldugun yıldan gecerli ne yapaçağımı bilmiyorum

sahra864

Yanlış biliyorlar... 5510 28'e tabisiniz. Hizmet birleştirme yaptığınızda sigorta başlangıç tarihiniz öne çekilecek

Lütfen yardım

ben engelli memurum 2010 yılında atandım ama ilk sigorta girişim 30.04.2008 62 günüm var sonra 2010 yılında memur oldum bu ayın 30 15 yılım doluyo hitapta 15 yıl hizmet yılına tabidir diyor ama benim 12 yıl 9 ay hizmet sürem var fakat 5510 sayılı kanuna göre 15 yıl sigortalılık yılı ve 3960 gün istiyo ben anlamadım ne yapmam gerekiyor ben hangi kanuna tabiyim 5510 sayılımı yoksa5434 sayılımı

15 yıllık sigortalılık süresi tamamlamışsınız , 3960 pirim gününüz de var ise emeklilik hakkını elde etmişsiniz demektir.

%74 engelliyim ve 30 nisan 2008 yılı ssk giriş 62 günüm var sonra 2010 yılı memur oldum ne yapacağım bilmiyorum 15 yıl calışcaksın diyorlar

Eğer dilekce yollarsanız biz red ederiz dediler bana

Emekli maaşı cok düşükmüş en düşük emekli maaşı bağlanıyomuş yani bu ay 7500 tl olacak

Ne yapmam gerekiyor lütfen bana yardımcı olabilirmisiniz

Söylüyorum ama red ederlerse ne yapmam gerekiyor

sahra864

Edemezler. Kanun var, yönetmelik var, uygulama var. Yazılı olarak red gerekçesini alıp gereğini yaparız.

sizin gözünüzü korkutmak istemişler nedense.
ama emekli olsanız dahi çok bi maaş vereceklerini sanmam, işinizden memnun iseniz çalışmaya devam etmenizi tavsiye ederim.

geçtiğimiz temmuz ayı emekli oldum . ancak malum maaşlar çok düşük ve hayat şartları zor olması nedeni ile çalışmaya devam ediyorum .

Yardım

Tekrar merhaba arkadaşlar lütfen 🙏 bana yardım edin ne yapacağımı bilmiyorum 2008 yılı sigorta girişi var 62 gün ama engelli olarak değil normal olarak sonra 2010 yılı engelli memur olarak atandım emeklilik için başvuru yapacağım ama emekli olurmuyum
İlçe milli eğitim müdürlüğünü aradım olmaz dediler 15 hizmet yılını doldurman lazım dediler yollarsanız dilekçe redederiz dediler

%74 tek hastalıktan mı birden fazla hastalığın toplamı ile mi aldınız ? Küsüratlı rakam olduğu için tek hastalık olma olasılığı düşük gibi geldi bana.

Bu önemli bir detay ama daha önemlisi SGK Hastalık listesinde hastalığınız tanımlı mı ?
SGK Hastalık Listesine hiç açıp baktınız mı ?

74 raporu işlettinizmi o zaman doğru 15 yıl süre 3960 gün pirimle emekli olacaksınız 15 yıl sigortalılık süresi olacak

Sigorta başlangıcın 2008, 15 yıllık süre bu tarih ile başlar bunu kimse değiştiremez.

Ama bu demek değildir ki 15 yıl + 3960 prim günü ile emekli olacaksın. Elinde %74 rapor var, o rapor senin emekliliğini garanti etmez sadece yol gösterir.

5510 28'e göre erken Yaşlılık emekliliğinde artık balthazard formülü kullanılmayacak

Aradığın bütün cevaplar bu başlıkta yazılı. Bu başlığı defalarca okumalısın ki ne zaman emekli olacağının cevabını net olarak bilebilirsin.

Madem uyku tutmadı, yapacak işimizde yok çok şükür, sana yardımcı olabilecek şekilde adım adım yazmaya çalışayım.

1) Elindeki mevcut rapor da oranı belirleyen hastalık/hastalıklardan en yüksek oranlı olan %60 ve üzeri olan var mı ?

A- EVET VAR) Başlangıç olarak güzel ama bitmedi. Bu hastalık SGK Hastalık Listesinde tanımlı mı ?
a-evet tanımlı) Süper. 15 yıl + 3960 prim günü ile emekli olabilirsin.
b-hayır tanımlı değil) Malesef erken emekli olman mümkün değil, ama aşağıdaki kalın ve eğik yazıyı değerlendirebilirsin.​

B- HAYIR YOK) Hadi ikinci maddeden devam edelim, Herkes 15 yıl + 3960 gün ile emekli olacak diye bir kural yok.​

2) Elindeki mevcut rapor da oranı belirleyen hastalık/hastalıklardan en yüksek oranlı olan %50-59 oranlı olan var mı ?

A- EVET VAR) Bu da güzel ama bitmedi. Bu hastalık SGK Hastalık Listesinde tanımlı mı ?
a-evet tanımlı) Süper. 16 yıl + 4320 prim günü ile emekli olabilirsin.
b-hayır tanımlı değil) Malesef erken emekli olman mümkün değil, üçüncü maddeye geçebilirsin.​

B- HAYIR YOK) Bir ihtimal daha var, hadi üçüncü maddeden devam edelim,​

3) Elindeki mevcut rapor da oranı belirleyen hastalık/hastalıklardan en yüksek oranlı olan %40-49 oranlı olan var mı ?

A- EVET VAR) Bu da güzel ama bitmedi. Bu hastalık SGK Hastalık Listesinde tanımlı mı ?
a-evet tanımlı) Süper. 18 yıl + 4680 prim günü ile emekli olabilirsin.
b-hayır tanımlı değil) Malesef erken emekli olman mümkün değil, ama aşağıdaki kalın ve eğik yazıyı değerlendirebilirsin.​
B- HAYIR YOK) Bir ihtimal daha var.​

Buraya kadar geldiysen 4C ile erken emekli olman mümkün değil ve fakat 4A ile mevcut raporunla 15yıl + 3960 prim günü ile emekli olman kesin. 4A ile emekli olabilmek için de son 3.5 yıl sigrota primlerinin 4A ile ödenmiş olması şart. Yani en az 3.5 yıl sonra primlerini 4A ile ödemek şartıyla emekli olabilirsin.

OturanBoğa 'nın yazdığı gibi:

Bu şu anlama geliyor arkadaşlar, artık emeklilikte balthazard formülü yok. %40 + diye bişey yok. Varsa yoksa SGK Hastalık Listesi

1 Ekim 2008'den önce sigortalı olan, o bağlamda vergi indirimi ile emekli olan/olacak kişiler bu yeni düzenlemeden etkilenmeyecek.

1 Ekim 2008'den sonra sigortalı olan ve/veya emekliliği 5510 28'e göre gerçekleştirecek olan (yani memurlar (4c), bağkurlular (4b), ssk'lılar (4a)) kişiler bu yönetmeliğe tabii olacaklar.

ucuncubahar

Çok güzel özetlemiş ellerine sağlık ama konuyu açan bile bir teşekkür edip cevap vermemiş... Ah dünya ah...

Üst Alt