Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2008 sigorta girişim var. 4A ve 4C'den pirim günlerim var. Emeklilik şartlarım nedir?

canfeda20

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
Merhaba oturabboğa abi abi benim 15.04.2008 yalında sgk girişim var 900 günüm ssk yattı sonra 450 gün banka çslışmam var en son 2015 yılında hizmetli kadrosunda sağlık bakanlığına atandım sgk hizmet bilgilerim de 15.04.2023 emekli olur yazıyor ama e devlet hitap hizmet dökümü 15.04.2024 te emekli olur yazıyor konuyla ilgili yardımınızı rica ediyorum

canfeda20

SGK Hastalık Listesi'ne göre alınacak tanı düzeyine göre 15.04.2008 +

bagkur.PNG

Abi benim raporum 96 ben paraplejiyim ayrıca sol böbrek yok

Çok tşkr ederim abi bide senden rica ben tvitırda da seni takip ediyorum malumu aynı düşüncelerdeyiz abi ben bu süre içinde ücretsiz izin kullanırsam sigortalılık süremden sayılırım pirinçlerin dolmuş sadece sigortalılık süremde eksik var bide tahminen ne kadar maaş bağlanır değmeyecek bişeyse başımızın çaresine bakalım 😁

canfeda20

Tabii ki açlıktan sürüneceksin kardeşim emekli olunca, tüm yeni emekliler gibi...

canfeda20

Hitap da öyle yazmasının sebebi, hemen bir an önce çalıştığın birimine personel atama özlük vs. dilekçe ile müracat et hizmet birleştirmesi için dilekçe ver kurumun hitaba işleyecek gecikirsen eğer uzar emekliliğin. Memuriyet öncesi hizmet dökümlerini de e-devletten çıkar ve dilekçene ek yap detaylandır dilekçende..

mehtapsolmaz

Merhaba ben daha önce hizmet birleştirmesi yapmıştım hitap hizmet belgesinde hepsi görünüyor önceki çalışmalarım hitapta sigortalılık süresi 16 yıl yazıyor oysaki baktığım her yerde 15 yıl yazıyor raporum %89 ilk sigırta girişim 15.04.2008 1015 temuz ayında da memur oldum

@canfeda20

Yok yok, o çanak soru soruyor :)

Abim kusura bakmasan bi sorum olacak benim emeklisine 11 ay kaldı ben bu süre içinde ücretsiz izün ayılsam sigortalılık süremden sayılıyormu emekliliğime bir ay kala çalışıp emekliliğimi vermeyi düşünüyorum

Oturabboğa abi lütfen bana bu konuda yardımcı olurmusun

Oturanboğa abi bu konuda daha önce bilgi almıştım sende ben engelli olarak özel sektörde 15.04.2008 yılında işe girdim daha sonra 20.07.2015 yılında 4C memur olarak atandım halen çalılıyorum bu durumda engel oranına göre 15 yıl sigortalılık süresi ve 3900 gün pirim ile emekli olmam gerekiyordu hesaplamalara bakıldığında daha önce e devlet sgk hizmet dökümünde 15 yıl sigortalılık süresi ile 15.04.2023 tarihinde emekli olur yazıyordu ama devlet memurları için geçerli olan hitap hizmet bilgisinde emeklilik tarihi 16 yıl sigortalılık süresi yazıyordu ve 2024 yılında emekli olur yazıyordu bende bunu düzeltmeleri için sgk ya yazı yazdım ancak sevk hizmet dökümünde de düzeltme yapmışlar ordada 16 yık sigortalılık 15.04.2024 te emekli olur yazıyor bu konuda lütfen ne yapmam gerekiyor bi yardımcı olurmusunuz hesaplamaya bakıldığında benim şu an %96 raporum ile 15 yıl olarak emekli olmam gerekmiyormu ekran resimleri çektim ama yükleyemiyorum

canfeda20

Hitap'ta neden yanlış görünüyor bilemiyorum. 5510 sayını yasanın 28. maddesine göre %60 ve üzeri raporu olanların emekliliği 15 yıldır:

bagkur.PNG

Üst Alt