Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2008 sigorta girişim var. Sonradan %52 engelli oldum. Emeklilik şartlarım nedir?

blowteam

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar ben 2008 sigorta girişim var
2017 yılından beri bir kurumda çalışıyorum çalıştığım da sağlıklıydim.
Daha sonra engelli oldum yüzde 52
Emeklilik şartlarım nedir acaba ?

Memur olarak çalışıyorsanız iş gücü kaybınıza bakacaklar. %52 raporunuzdaki hastalıklara bakılarak iş gücü kaybınız varmı yokmu diyecekler.

% 40-%49 ise hafif iş gücü kaybı 18 yıl 6480 gün
% 50-%59 ise orta iş gücü kaybı 16 yıl 5760 gün
% 60 üstü ise ağır iş gücü kaybı malulen olduğu için sanırım 10 yıl sigortalılık süresi yetiyor 1800 gün primle

2017 yılında memur olduğunuz için emekliliğiniz onaylanırsa emekli maaşınız çok düşük olur bu arada. prime esastan hesaplanıyor aynı ssk da olduğu gibi.

Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?

@OturanBoğa,
Merhabalar ,
12.03.1992
06.07.2008
Primlerim 2017 den sonra yatmaya başladı
Maaş aldığımin üzerinden yatıyor şu an için brüt 70 bin yatıyor sigortada görünen
Toplam prim gün sayım 3600 şu an için

@reciss,
Sadece bir hastalikran tek engelim 52 çıktı.
Neden çok düşük olur emekli maaşım sebebi nedir yatan primden bakılmayacak mi ?
Yatan brüt 70 bin dolaylarında aylık buna rağmen neden düşük alıyorum acaba bilmediğim den soruyorum

@blowteam,

Hesaplamasını bilmiyorum aylık bağlanma oranı diye birşey var . Hesaplama nasıl yapılır bakmak lazim. Ortalama 2008 sonrasi günü az olanların maaşı hep düşüktü ben ondan demiştim ben emekli maaşları çok düşük diye. Is gücü kaybınız belirlenirse emeklilik şartlarınız ona göre belirlenir.
Bu arada siz hep ssk limiydiniz

@reciss,

Ben emekli sandığına bağlıyım bir bankanın.
Dediğim gibi yatan ucretlerimiz hepsi hesaplanıyor ortalama bu sene aylık vurunca burut 70 geçiyor.
Tabi ben sonradan engelli raporu aldım ise girerken bir durum yoktu.
Bu soruların cevabını net nereden alabilirim?
Sgk mi gitmem gerekiyor

Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst Alt