Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2008 sigorta girişim ve %56 raporum var. Ne zaman emekli olabilirim?

pyhimys47

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar;

11.11.2008 tarihli sigorta girişim var ama, sadece 1 ay yatmıştı, şimdi ise engelli kadrosunda 02.06.14 tarihinden itibaren çalışıyorum. Vergi indirimimi' de 4 ay önce aldım. %56 oranında ağır engelliyim emeklilik durumum hakkında bilgi vermenizi rica ederim.

Ne zaman olurum emekli

İlk sigorta girişiniz 1 Ekim 2008 sonrası olduğundan emeklilik açısından vergi indiriminizin hiç bir fonksiyonu yoktur.
Belirttiğiniz orana göre 16 yıl 3700 prim gün sayısı ile emekli olabilirsiniz. Tabi zamanı gelince rapor oranınızın yine %50-59 arasında olması şartıyla.

2008 sonrası girişlilerin emekliliklerine daha çok zaman var, neler olacak, eski raporlar kabul edilecek mi, raporlar nasıl olacak hiçbir şey net değil o yüzden raporunuzun sürekli olmasına güvenmeyin, vergi indirimi ile emeklilik de 2008 sonrası girişliler için kaldırıldı zaten. Büyük ihtimal malulen emeklilikte olduğu gibi başvurunuzu takiben hastaneye sevk edileceksiniz ve uygun rapor almanız durumunda başvurunuz işleme konacak.

2008 sonrası kaldırıldı diyorsunuz.. benim 2008 sonrası değil zaten...

Üst Alt