Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2008 sigorta girişiyle emeklilik şartlarım nedir?

Konular
3
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar, bir konuda yardımınızı rica edeceğim. Torba yasası ile özel sektörde emeklilik süresi kısaldı diye duyumlar almıştım ancak anlayamadım pek.

Şimdi benim iş gücü kaybım yüzde 50, ilk defa 2008'de sigortam yapılmıştı kısa bi süre; sonrasında işten ayrıldım. 2009 yılında belimi kırarak engelli oldum. Sonrasında 2013 yılında işe girdim 6 ay kadar sigortam yapıldı ordan da ayrıldım. Şimdi 2014 Ocak ayında başka bir şirkette başladım. Toplamında 284 gün yatmış olan sigortam var. Ben kaç gün sonra emekli olacağım acaba?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.:eek:

Son düzenleme:
sanırım saglam olarak işe girdiniz ve rahatsızlıgınız daha sonra çıkktı oran kaç bu arada

%50 raporda yazan iş gücü kaybı. Daha doğrusu 2009'da %70ti, sonrasında iyileştim bayağı %50 yaptılar.

2008 de ilk işe girmişiniz özürlü raporu varmıydı

2008 yılının hangi ayında iş başın yaptınız gün ay yıl olarak verebilirmisiniz.

Doğum tarihiniz?
İlk sigortalı olduğunuz tarih?
Defterdalıktan elde edilmiş sakatlık indiriminia var mı?

14.04.2008 sigorta kaydı başlangıcı ama sadece 18 gün var 2008'den.

Doğum yılım 1989, defterdarlıktan sakatlık indirimim yok sanırım bilmiyorum yani. O işlemlerle ailem ilgilendi kaza sonrası.

Sigorta başlangıcımda henüz sakat kalmamıştım.

% 50 raporla defterdarlıktan elde edeceğin 3. derece sakatlık indirimine istinaden erken Yaşlılık emekliliği için aşağıdaki 18 numaralı kritere tabisin. Yani 2028'de emeklisin.

2008_oncesi.PNG

Yalnız, neden % 50? Hangi seviyeden omurluk felçlisin?

Ben o sakatlık indirimini nasıl yaptıracağım peki?

Kaza. Seviyesini unuttum ama alt omurlarda kırık meydana gelmişti.

Vergi indirim hakkı için çalışıyor olmak şart, şuan çalışıyor iseniz iş yerinizden çalıştığınıza dair belge alarak bulunduğunuz ilin Vergi dairesi ''mükellef hizmetler birimine'' müracaat edeceksiniz. Kurum sizi rapor vermeye yetkili hastaneye sevk eder. %40 ve üzeri rapor alır iseniz ve bu rapor onaylanır ise iş yerinize yazılı olarak bu hakkı kazanıp/kazanmadığınız bildirilir.

son olarak 5510 sayılı yasadan önce ssk lı olduğunuz için vergi indirim hakkı kazanmadan erken emekli olamazsınız.

Üst Alt