Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2008 sonrası ABO oranı engellilerde % kaç uygulanıyor?

Ylmzplt

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar, temmuz 2017'de 3.derece vergi indiriminden emeklilik başvurusu yaptım, henüz eve evrak gelmedi ama e devlette sonuçlanmış gözüküyor, maaş miktarı belli değil ancak 2000 öncesi için 'ABO' (60) 2008 sonrası için 'ABO' (30) yazıyor, bu oran doğrumudur? (Bir yerde engelliler için bu oranların en az 70-40 olması gerekir diye okumuştum) bilgisi olan bir kardeşim cevaplarsa memnun olurum, teşekkürler. 2000-2008 arası prim ödemem yok.

Yazmayı unutmuşum, sigorta girişim 1990.
2000 öncesi prim sayısı 1100 gün
2008 sonrası 2500 gün toplamda 3600 günden emekli oldum bakmakla yükümlü olunan kişi varsa 2000 öncesi için ABO 70 - 2008 sonrası için ABO 40 olması gerekmiyormuydu?

Ylmzplt

Doğrudur: 5510 28. madde ve devamı

2000 öncesi priminiz olduğu için şanslısınız. Eğer primler asgari ücretten yatmışsa, 1500 tl gibi bir maaş sizi bekliyor (ki aynı primleri 2000 ve 2008 sonrası yatırsaydınız bugün 700 tl maaş bağlanacaktı!)

Cevap için teşekkür ederim, ancak tam anlayamadım, e devlet emekli aylık bilgisi sayfasında benim için ABO 2000 öncesi (60) 2008 sonrası (30) olarak gözüküyor, bu hesaplama doğru mudur? Bu durumda size göre maaş söylediğiniz rakamkar mı çıkar? Eğer aşağılarda bir rakam çıkarsa bu hesaplamaya itiraz etmeli miyim? Cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum, sağolunuz.

Teşekkür ederim, anladığım kadarıyla itiraz etmemi tavsiye ediyorsunuz?

Yanlış mı anladım?

Ylmzplt

Maaşınızı bir görün bakalım. Gerekirse tabii ki itiraz edin

Merhaba, bugün başvuru yaptığım sgk merkezine gittim, görevli memur bu ayın 25'inde birikmişler dahil maaşımı çekebileceğimi, aylık maaşın 970 TL civarı olarak çıktığını söyledi(ek ödeme dahil) ben bu ABO oranının normal olup olmadığını sordum cevaben; biz sisteme bilgilerinizi giriyoruz sistem otomatik hesaplıyor ne çıkmışsa odur dedi.
Siz ne tavsiye edersiniz bu maaş normalmi yoksa yanlışlık yapılmış olabilir mi? Üstteki mesajlarımı tekrar okuyarak fikrinizi almak istiyorum, kalın sağlıcakla.

Ylmzplt

2000-2008 arasında hiç mi prim yoktur? Eğer yok idiyse, belki itiraza gerek olmaz. Ama o arada da prim varsa, o zaman ben olsam yeniden hesaplanması için dilekçe verirdim

O tarihler arasında prim ödemesi yok maalesef :(

Arkadaşlar engelli emeklilikte bazı arkadaşların 2008 sonrası abo oranları 35 36 olan var bakmakla mükellef olduğu biri var ise bu oran 30 olur mu neye göre bazı arkadaşların 35 oluyor lütfen bilgisi olan yazsın

Benim b,ildiğim Engelli emeklilik ile ABO arasında bir ayırım fark yok.2008 sonrası için her yıla % 2 eklenmektedir.Yani toplam 15 yıl prim günü var ise % 30 , 20 yıl ise % 40 abo dır.
Sayg.

Aylık Bağlama Oranı (ABO) nedir ve nasıl hesaplanır?

Merhaba bu aylık bağlama oranı nedir neden herkesin farklı bilen bilgi verebilirmi şimdiden tşk

@ Peki Arkadaşlar 2008 'den Sonraki ABO. Oranı Eğer Eş Çocuk Varsa%Kaç Bağlanıyor.Bu Şekilde Emekli Olanlar Yazabilirmi... Mesela 2000 Öncesi %65, 2000 /2008 Arası %60 , 2008 'den Sonraki Oran Evli Ve Çocuk Varsa Kaç'tır...

Merhaba dostlar,
2008 sonrası işe giren her yıla %2 alacak ise 18 yılda emekli olacak kişi bilfiil çalışırsa aldığı brüt toplamının %36sını mı emekli maaşı olarak alabilecek, doğru mu anlıyorum?

Arkadaşlar bazı siteler 2008 sonrası alt sınır 35 diyor aile varsa 40 diyor dogru mu?

ABO hesaplanması aylık gelirinizle alakalı bir durum küçür eser miktarlarda ABO Artar ortalama yıllık kazanç ve aylık ortalama kazanç ABO yu arttırır bu tutarlar her ay gelirinizle orantılı küçük küçük artar

Benim girişim 2012 brüt maaşım 4300 nekadar baglanir

Yüzde 60 engelli yim

SSK ya bildirilen prim ne kadar?onun %28 ini alırsın kabaca 1.500-1600 TL anca olur şu anki durumda tabi

kosovali

Merhaba,emekli maaşı hesaplaması için SGK kurumu resmi sitesinden bulunan emekli maaşı hesaplama modülüne bilgilerinizi girerek doğru bir bilgiye ulaşabilirsiniz.SGK kurumuna ait resmi emekli maaşı hesaplama modülünün linkini yazımın sonunda sizinle paylaşıyor olacağım.

Hugo88 arkadaşımızın sizinle paylaştığı bilgiler doğrudur.

Engelli Emeklilik veya Engelli Vergi İndirimi ile Emeklilik işlemlerinde engelli sağlık kurulu raporu engel oranınızın emekli maaşınıza herhangi bir etkisi (pozitif veya negatif) yoktur.

Merak ettiğiniz bilgiye aşağıda vereceğim linke bilgilerinizi girerek ulaşmanızı tavsiye ediyorum.

Saygılar.

SGK EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA ;

https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/

Üst Alt