Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2008 sonrası göreve başlayan engelli memurların emekli maaşları yüksek mi olacak?

aziz erşuva

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
selamlar arkadaşım...yani 2008 sonrası göreve başlayan engelli memurların da emekli maaşı yüksek mi bağlanacak diyorsun...ben öyle anladım yazdıklarından...

aziz erşuva

Kimsenin, hele de 2008'den sonra çalışmaya başlayanların maaşları yüksek olmayacak. Neden aksini düşündünüz ki?

bir arkadaş engelliler hariç diye bir ifade yazmış...ayrıca benim eski ssk günlerimle hizmet birleştirmesi yaptım ve şu an 19 yıllık hizmetim görünüyor...bu duruma göre yine de düşük emekli maaşı mı alacağız yani ??? memuriyet başlangıcım 2010 yılı...yardımcı olursanız memnun olurum...teşekkürler..

Emeklilikte maaşlarınız düşmez engelli olmanız dolayısıyla...

Fakat emeklilik tazminatınız yani toplu olarak alacağınız para hizmet yılına göre hesaplanacağından engellilerde erken emekli olduğundan düşük olacaktır.

2008 sonrası memuriyete girmiş olsak bile , engelli olduğumuz için emekli maaşımız düşük olmaz mı diyorsunuz habip bey...kesin bilgimidir bu ?? ilginiz için teşekkür ederim..

aziz erşuva

Engelli olmak emekli maaşının düşük olmasına neden olmaz. Ama zaten engelli ya da değil, fark etmeksizin, geçen her gün emekli maaşları düşüyor. Engelliler de bundan payını alıyor

orası öyle bülent bey..ama benim öğrenmek istediğim asıl durum , hizmet birleştirmesi yapmama rağmen ( toplam hizmetim 19 yıl oldu) 2008 sonrası memuriyete başladığım için maaş bağlama oranımız , 2008 öncesi göreve başlayan memurlara göre % 25-30 civarı eksik olacak deniyor..asıl öğrenmek istediğim durum budur...ilginiz için çok teşekkür ediyorum...

ayrıca habip bey de 2008 sonrası memuriyet girişimiz olmasına rağmen engelli olduğumuz için maaşımızın 2008 öncesi göreve başlayan memurlar gibi düşük olmayacağını yazmış ?? acaba net bir bilgi yok mu ???

aziz erşuva

2008'den önce memur olan kişilerin maaşları daha yüksek olacak. Onlar tüm özlük haklarıyla 5434 sayılı Emekli Sandığı Kanunu'na tabiler, siz ise 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'na.
Ve 5510'da aylık bağlama oranları bariz bir şekilde düşmektedir (madde 29)

yani eski ssk günlerimizin toplanması ve toplam hizmet günlerimin 19 yıl olması emeklilik yılı ( gün sayısı ) hariç bir işe yaramıyor diyorsunuz...ilginiz için teşekkürler bülent bey...

ben ssk lı olduğunuza dikkat etmedim ssk emeklilik nasıl bilgim yok ben emekli sandığı için yazdım.

memuriyette emekli maaşları hangi dereceden emekliliğe ayrıldınız eğitim durumunuz neydi gibi sebeplerden değişebilir engellikle ilgili bir şey yok.

arkadaşım ben biraz araştırdım bu konuyu ve özetlicem.

5510 sayılı kanuna göre engellilerin daha az maaş alması gerekiyor fakat pozitif ayrımcılık olarak değerlendirilerek engelli emeklililerin mağduriyet yaşamaması için engelli çalışanı da diğer çalışanlar gibi görüyor ve erken emeklilik primlerini yok sayarak normal primler üzerinden hesaplıyor. böylece engelli kanunda belirtilen hesap yöntemine göre az maaş alması gerekecek iken bu durumu eşitliyor ve mağdur olmanızı engelliyor. bu da aynı maaşı alacağınız anlamına gelir.

fakat emekli ikramiyesindeki durum devam ediyor. yani daha az ikramiye alıyoruz.

Üst Alt