Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2008 sonrası ilk defa memur olan engellilerin 15 yılda emekliliği mümkün mü?

adamo

Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
6
Arkadaşlar 5510 sayılı kanuna göre, memuriyete başlamadan önce özürlü raporu olanlar yani sonradan engelli olmayanlar 15 yılda emekli olabilir mi? Yoksa özür oranına göre o meşhur engelli emekliliği tablosuna mı bakmak gerekir? İnanın hiçbir yerde rastlamadım nette.

5510 sayılı yasadan önce engelli kadrosunda memur olarak göreve başlayan engelli birey 15 yıl hizmet sonunda emekli olur.

teşekkürler officer; o zaman % 45 oran ile 18 yılda emeklilik söz konusu; değil mi?

İlk memuriyet 1 Ekim 2008 tarihinden önce mi sonra mı?

Ve 1 ekim 2008'den önce ssk ya da bağkur sigortalılığı oldu, bu kapsamda prim yatırıldı mı? Yatırıldıysa, kaç günlük prim var?

Sayın Oturan Boğa; 1 ekim 2008 öncesi staj sigortası ve ödenmemiş ama defalarca af çıkmış ve de ödenmesi zorunlu olmayan bağ kur sigortası var; 1-2 yıl kadar.Af çıktığı için ödemedim; şimdi yine torba kanunla "isterseniz" borçlanıp ödeyin diyorlar!!! Sayın Bülent Bey sizce bu bağkuru ödeyim mi, faydası olur mu memur emekliliği için?
Teşekkürler... Ayrıca staj sigortası işe başlangıç tarihi kabul edlir mi, stajda emeklilik primi ödenmiyor, biliyorum ama işe başlangıç tarihi (en azından) olarak kabul edilir mi?..

Staj sigortasının emeklilik için hiç bir etkisi olmaz.

İlk memur olduğunuz tarih?

İlk memur olma tarihi eylül 2010; teşekkür ederim

Memur olduğunuz tarihten memur olmadan önceki sigorta prim gün sayınızı çıkarttığınızda tarih 1 ekim 2008'in öncesine düşüyorsa, o zaman bağkur borçlanmasını yapın. Böylece emeklilğe temel hizmet başlangıç tarihi 1 ekim 2008'den önceye gelir ve bu da 5400 gün hizmet süresi ile emekliliği olanaklı hale getirir.

slm bülent bey bende 2010 da kamuda göreve başladım 2001 den ssk ya girişim var 1 aylık sigortam 2005 e kadar boşluk 2005 ile 2010 yılları arası ful aralıksız ssk dolu bende 18 yıldanmı yoksa 15 yıldan mı emekli olurum?

memurluğa başlama tarihinden, memuriyet öncesindeki sigorta prim günlerinizi çıkarttığınızda emekliliğe temel olacak hizmet başlangıç tarihiniz 1 ekim 2008'den önce ise, 5400 gün hizmet süresi ile emeklilik gerçekleştirilir

Engelli "memurlarında" vergi indirimi alması gereklimi, emeklilik için?

HAyır, 1 ekim 2008 sonrasında ilk kez sigortalı olanlar ile emeklilikleri 4b (bağkur) ya da 4c (kamu) statüsünde gerçekleşecek olanlarda emekliliğin vergi indirimi ile hiç bir bağı yok. Bu kişiler emekli olacaklarında yeni bir rapor alıp kuruma sunmak zorundalar ki erken emekli olabilsinler.

Üst Alt