Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2008 sonrası memur olup emekli olan var mı?

(Gölge)

Aktif Üye
Konular
244
Reaksiyonlar
190
arkadaşlar 2008 sonrası memur olup emekli olan varmı süreç nasıl işliyor
bilgi verirseniz sevinirim

2008 öncesi ve sonrası memur emekli olanlar ne kadar maaş alıyor bunun bir karşılaştırmasını yapabilsek bir konu altında bence daha güzel olacak.

2008 öncesi en düşük emekli maaşı memur 1850 tl onu biliyoruz 2008 sonrası önemli maaşıda yazarlarsa iyi olur 2008 sonrası emekli olanlar

Bildiğim kadarıyla bir arkadaşımız vardı. Ama şimdi kim olduğunu anımsamıyorum. Huuuuu? :)

Ben başvurumu yaptım, sonuçlanınca yazacağım inşallah.

pnrylmz

ilk önce sizin durumunuz nasıldı kısaca yazarsanız iyi olur sigorta girişiniz piriminiz v.s hakkında bilgi verirseniz sevinirim

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM

1999 ssk girişim var. Ömss ile 2014 de memur oldum. 1320 gün devlet memuru olarak primim var. Toplam prim gün sayım 6200

Doğuştan ortopedik engelliyim, %45 sürekli raporum var.

pnrylmz

4880 ssk nızmı vardı? ssk pirimleriniz asgari ücrettenmi yatmıştı?

2100 gün banka sandığı, geri kalanı ssk. Hiç asgari ücretten yatmadı, yüksek yattı.

2008 sonrası 1800 günü dolduran malulen emekli memur ne kadr maaş alıyor bilgisi olan varsa yazsın arkadaslar ''Malulen '' altını çiziyorum

güncel
2008 sonrası memur 4 c li malulen veya engelli hakkıyla emekli olan maaşını yazarsa çok yardımcı olur
emekli olan yokmu yahu forumda 3,5 kişi vardı emekli olan maaşını yazarsa seviniriz

Emekli olan bir daha foruma gelmiyor herhalde.

Emekli olan varsa bile sayısı çok azdır daha 9-10 sene ancak oldu.Tabii daha önce de özel sektörde çalışmaları gerekiyor. 2008 in 10 ayından önce ABO %75 idi ondan sonra %50 ye düştü yani bundan sonra emekli olacak engelli memurların maaşları 1/3 oranında düşük olacak.

Arkadaşlar merhaba, memur emeklilik maaşı ve ikramiye hesabı ile işçi emeklilik maaşı hesabı tamamen birbirinden farklı bir durumdur.

2008 yılının baz alınması olayı ise memurlarda daha farklı bir durumdur. Şöyle açıklamaya çalışayım 2008 den sonra memur olan biri ile 2008 den önce memur olanların maaşlarından kesilen sgk primleri farklı miktarlardadır. 2008 den sonra işe girenlerde bu kesinti daha fazla iken 2007 de işe girende daha azdır. Bunu bir köşeye not ettikten sonra gelelim emeklilik aylığı muhabbetine SGK kanununa göre 4 - a,b,c olarak hizmet kollarına ayrılan çalışanlardan emekli sandığını ilgilendiren 4-c dir. 4-c li olanların emekli maaşı hesabı aynıdır, bunlarda sadece yukarıda bahsettiğim not kısmı haricinde emeklilik aylığı hesabında başka bir özel hüküm bulunmamaktadır. 4-c li olanların emeklilik aylığı ve ikramiyesisinin farklı farklı olmasının nedeni ise;

1-Eğitim durumu,
2-Hizmet yılı,
3-Yapılan işe göre 657 sayılı kanuna göre belirlenen ek gösterge oranı.

olarak belirtilebilir. Aynı işi yapan aynı hizmet yılına sahip iki kişiden biri lise, diğeri lisans ve ön lisans mezunu olsun emeklilik aylığı ve ikramiyesi bayağı bir farkedecektir. Başka bir örnek olarak da aynı şartlara sahip iki kişiden biri hizmetli diğeri memur olsun gene emeklilik aylığı farkediyor. Şimdilik aktarabileceğim konular bunlar.

UZAKLAR

Tamam bunlarda mutabıkız zaten ama ben Aylık Bağlama Oranlarından (ABO) bahsetmiştim. Sizce aynı eğitim durumuna, aynı hizmet yılına ve aynı 657 sayılı kanuna göre belirlenen ek gösterge oranlarına sahip engelli devlet memurlarından biri 2006 da emekli olmuş olsun diğeri de 2018 de emekli olmuş olsun sizce aynı emekli maaşını mı alırlar?

@u.uçar, aynen öyle emekli aylığında gerek maaş ve gerekse ikramiye hesabında baz alınan doneler şu şekilde, Hayali olarak bir A kişisi bir de B kişi düşünelim. Her ikiside Meb de VHKİ kadrosunda memur olsun her ikiside üniversite mezunu ve her ikiside 25 yıl çalışmış olsun. Hesap şu şekilde olur.

1-Aylık
2-Taban Aylığı
3-Kıdem Aylığı
4-Ek Gösterge
5-En yüksek devlet memurluğu aylığının % 70 i

Bunların rakamsal karşılığı donelerimiz olur. Ve burada ki her veri herkeste eşittir bu nedenle de aynı aylık ve ikramiye bağlanır.

[SIZE=2][FONT=tahoma]Engelli Memur Hangi Şartlarla Emekli Oluyor?[/FONT][/SIZE]

Bir arkadaşımız paylaşmış okumak isteyen arkadaşlar Ali Tezel'in yazısı.
@UZAKLAR Onun hesabını yaptık biz 450 lira maaş gösteriyor yazılanlarla okuduklarımız hesaplar birbirini tutmuyor. En düşük emekli maaşı 1400 lira diyorlar ama Ali Tezel'e göre de anladığımız 1000 lira.

Aynı durumda emekli olan bir arkadaşımız yazarsa ne kadar aldığını daha net anlayacağız.

Mezuniyetine falanına filanına göre..

@TahaAY, memur emeklisinde hiç bir fark yoktur, bağkur ve ssklı olanlarla karıştırmayalım lütfen.

@TahaAY daha önce de dediğim gibi memur emekliliğinde,
eğitim durumu, ek göstergesi varmı yok mu, ve hangi hizmet sınıfında görev yaptığı önemlidir,

UZAKLAR 15 yılda gösterge açılmaz herhalde 1-3 'üne düşecek hali yok. 2008 sonrası en düşük maaş alan ne kadar olacak 1400 lira mı? Bu da şu demek mi oluyor ilkokul mezunu göstergesi vs. olmayan bir kişi 1400 alacak? Ali Tezel de hesap yapmış 1000 diyor? 400 nerede?

Üst Alt