Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2008 sonrası sigorta girişi olanlar bugünden emeklilik raporu için başvurabilir mi?

Fehmiiiiii

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba
2008 sonrası girişi olanlar engelli emekliliği için prim günü ve yılı beklemeden SGK ya başvurabilir mi ?
Yani raporu şimdiden alsam günü gelince direk dilekçe verip emekli olabilir miyim?

Fehmiiiiii

Hayır. Sevk için emeklilik için gerekli sigortalılık süresi ve prim günü şartının tam olması gerekir. Gerçi yeni yönetmelikten sonra alt açıklamaları düzenleyen tebrik, genelge vb. mevzuat henüz yayınlanmadı ama, söylediğimden başka bir şey olmasını beklemiyorum

Memursaniz görüş isteyip raporunuz onaylanir günü geldiginde emekli olabilirsiniz memurlarda oluyor

Merhaba arkadaşlar
Crohn hastasıyım
İlk SGK girişim 2010
2800 gün primim var
Benim öğrenmek istediğim şu;
Emeklilik başvurusu yapabilmem için illaki prim ve yıl şartını tamamlamış olmam mı lazım ?
Şimdiden gidip başvursam SGK ya beni sevk etseler hastaneye raporumu alsam prim gün ve yılı da tamamladıktan sonra bi dilekçe ile emekli olabilir miyim ?
Yani o raporu şimdi alsam sevk ile emekli olacağım zaman geçerli olur mu?

Üst Alt