Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2008 sonrasında SGK'dan Memuriyete geçişte emekli maaş hesabı

mssql

Üye
Konular
47
Reaksiyonlar
0
[FONT=sans-serif]SORU: [/FONT][FONT=sans-serif]Memuriyet öncesi ssk hizmetimi birleştirdiğimde emekli keseneğinden dolayı maaşımda bi azalma olur mu. Yoksa Memuriyete girişim 15.09.2010 (1 Ekim 2008 sonrası 5510 a tabiyim) olduğu için emekli keseneğini etkilemeyip maaş sabit mi kalır.
Birde hizmet birleştirme neticesinde ssk hizmet sürem olan 7,5 senenin tamamı 4,5 sene memuriyet süremle birleşip toplam memuriyet sürem 12 seneye çıkarmı.

[/FONT]
[FONT=sans-serif]CEVAP[/FONT][FONT=sans-serif]1 Ekim 2008 sonrası memurluğa girişi olup, 5510 sayılı Kanuna tabi olanlar için, SSK'lı hizmetlerinin değerlendirilmesine yönelik olarak SGK iki açıklama yapmıştır. SGK sitesinde bulunan 22.8.2014 ve 02.10.2014 tarihli duyurulara aşağıdaki linklerden erişebilirsiniz.[/FONT][FONT=sans-serif]22.8.2014 tarihli duyuru için tıklayın.[/FONT][FONT=sans-serif]02.10.2014 tarihli duyuru için tıklayın.
[/FONT]
[FONT=sans-serif]Sigortalı hizmetlerinizin hizmet birleştirme neticesinde memuriyet sürenizi artırmaz. Hizmet sürenizi artırır.
[/FONT]
[FONT=sans-serif]Maaşınızdan Sosyal Güvenlik Kesintileri 2008 öncesi memurlarda olduğu gibi emekli keseneğine esas aylık sistemi üzerinden yapılmayacağından, maaşınızda bir azalma olmaz.[/FONT][FONT=sans-serif]2008 Ekim sonrasındaki memurların Sosyal Güvenlik Kesintileri 5510 sayılı Kanun Madde 80 hükmündeki kurallara göre prime esas kazançlar üzerinden kesilmektedir.

KAYNAK :2008 sonrası girişliler, SSK'lı hizmetini birleştirince emeklilik kesintisi artar mı? - Memurlar.Net[/FONT]

bu yazıyı pek anlamadım şimdi ssk gün sayısyla hızmet bırleştirmesi yapan 2008 den sonra memurıyetegeçen bırısı ne kaybeder ne kazanır net açıklanmalı...senelık ızın ne olur...emeklılıkte yenıden rapor ıstenırmı.ssskdan daha azmı maaş alır .10 yıl memur çalışmakmı şart memurıyetten emeklı olmak için...?

2008 sonrası memur olanlar yatırılan prime esas olarak emekli olacaklar. Bunun türkçesi asgari ücretli çalışan gibi emekli olacaklar. 600 TL civarı başlayan emekli maaşı alacaklar. SGK hizmeti ile birleştirenler de memuriyette geçen günleri asgari ücrete yakın bir rakamdan ödendiği için düşük maaş bağlanacak. Prim günleri hizmet süresini arttırır fakat memurluk süresini etkilemez yani memuriyet başlangıç tarihi geriye gitmiyor. Derece kademe sistemine göre emeklilik hayal olmaktan öte gitmiyor. Tabi bu etkiyi ilk hissedecek madurlar bizler olacağız. Engelli olmayanlar yaklaşık 20-25 sene daha çalışacağı için 2035-2040 yıllarında uykudan uyananacak. Sistemsel bir düzenleme yapılmazsa memuriyetin çalışma hayatındaki garantisinden başka bir cazibesi kalmayacak.

bu sayfada belkı ellı kışı memurıyet başlangıç tarıhı gerı gıdıyor hızmet bırleştırmesı yapınca dıyor siz gıtmıyor dıyonuz nasıl oluyor...?

pasini

Bu bilgiyi ben hep paylaştım. İlk kez memurlar.net sitesinde haber oldu. Ben bu cevabı SGK dan resmi bilgi edinme ile almıştım. Çoğunluğun bir fikri savunması doğru olduğu anlamına gelmez.

burda emeklılık maaşı ıkramıyesı deyıl yenıden rapor alınıpalınmıycagı söz konusu....

Üst Alt