Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2008 SSK başlangıcım, vergi indirimim ve 660 prim günüm var. Ne zaman emekli olurum?

gokhan06

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Suan benım emekllik hesaplamamı ögrenmek istiyorum

ssk baslangici 2008/3. ay
prim günü olarak 660 gün
ve suanda vergi indirimden de yararlanmakdayım 2/2/2010 da itibaren

bilgisi olan warsa yardım ederse sewınırım

simdiden tsk ederim herkeze kolay gelsın

Birinci derece sakatlık indirimi alıyorsanız 15 yıl sigortalılık süresi ve en az 3600 gün primle
İkinci derece sakatlık indirimi alıyorsanız 18 yıl sigortalılık süresi ve en az 4000 gün primle
Üçüncü derece sakatlık indirimi alıyorsanız 20 yıl sigortalılık süresi ve en az 4400 gün primle emekli olursunuz.

Not: SSK (yani 4a) statüsünde çalışan olduğunuzu varsayarak cevapladım.

tsk ederım ama 1. 2. 3. derece oldugunu nasıl anlaya bılırız özürlü derecem %40 die gecıo ama :(

1.derece %80 ve üstü
2.derece %60-%79
3.derece %40-%59

%40 raporum var ne zaman emekli olabilirim

Öncelikle iyi forumlar;

Ne gibi faydalarım oluyor bilgilendirirseniz sevinirim.

%40 raporum var Epilepsi hastalıgı olarak görunmekde. Vergi ind. almaktayim.
toplam prim olarak 1558 gün(sigorta başlangic 2008/03 arada boşluklar var) yatmıs ne kadar sürede emekli olabilirim bilgilendirirseniz sevinirim.

Şimdiden Teşekkür ederim Kolay gelsin

Vergi indirim hakkınız olduğuna göre şu tabloya bakarak emeklilik tarihinizi hesaplaya bilirsiniz.

2008_oncesi.PNG

%40 rapor ve emeklilik

Herkeze İyi Forumlar;

Öncelik le Epilepsi hastasıyım %40 raporum var Daha önce forumda konu acmısdım ama birsey kafama takıldı tekrardan bi konu acmak zorunda kaldım.Hizmet dökümü aldıgımda sigortam 2004 giris olarak gösterıyor staj zamanı sigorta girisinden sayılırmı ?
Normal de 2008/3 ay işe başlama tarihim ama buna göre emeklilik süresi ne zaman dolar

Teşekkür ederim iyi forumlar

Staj primleri sayılmaz sigorta başlangıcı olarak,
2008 sigorta girişiyle 20 yıl 4400 gün ile, 2028 yılında prim gününüzü 4400 güne tamamladığınızda olabilirsiniz. Ayrıca vergi indirimi almanız gerekiyor bunun için.

Üst Alt