Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2008 tarihli raporla ÖTV'siz araç alabilir miyim?

Obmgrg

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba, 2008 yılında alınan süresiz engelli raporunu bazı otomobil bayileri kabul etmiyor yeni rapor alın diyor.vergi dairesi kabul etmez diyolar, bazı bayiler gecerli diyor kafamız karıştı. Bu rapor yenilenmeli mi veya ben kesin olarak nasıl emin olacağım.

vergi dairene git raporunu göster büyük ihtimal olumlu sonuç çıkar,kabul etmeyen bayiyede vergi dairesinin onayladığını söylersin

Raporu kabul edecek veya yeni rapor isteyecek kurum vergi dairesi yani doğru mu anladım

Evet sitede eski raporuyla araç alan arkadaşlar var en sağlamı vergi dairesiyele görüşün

Benim Raporum 2009.. sürekli.. 2 defa ''0'' araç aldım.. 2013 ve 2018
Saygılar

bnm rapor 2013 tarihli vergi dairesine gittim alabilirsiniz dedi.
raporda yazan ibare önemli.bnm rapor da özel tertibatlı araç kullanır yazıyor.
Eger kullanabilir yazsaydı alamazdınız dediler.kesinlik ifade etmediği için.
o nedenle vergi dairesi ile görüşün ehliyet yeni tip b olmalı ama.

Obmgrg

Arkadaşlarımızın dediği gibi, aracı almayı düşündüğün bölgedeki taşıtlar vergi dairesine gidip oranın ötv servisine bakan kısmıyla görüş, hem raporunu hemde ehliyetini göster , vergi dairesinden sana uygundur yada değildir diye bir yanıt verirler. (Eğer olumsuz yanıt alırsan ilgili servisin şefiyle görüşmeyi talep et, çünkü bazı memurların bilgi eksikliğinden dolayı yanlış yada hatalı cevap verebiliyorlar, herşeye bu olmaz şeklinde yaklaşanlar oluyor bilgine)
Ayrıca anladığım kadarıyla ve öğrendiğim kadarıyla, raporun tarihinden ziyade e-nabız gibi sağlık sisteminde rapor kaydının olup olmaması çok önemli, sonuçta vergi dairesi sisteme girip baktığında eğer e-nabız (yada benzeri) bir sistemde raporunun kaydını görüyorsa ve rapordaki tanılar ötv indiriminden yararlanabilecek durumdaysa, vergi dairesi direkt evet sorun yok diyor. Ancak e-nabız veya benzeri sistemde kayıt olmadığı zaman rapor yenilemen lazım gibi bir cevap veriyorlar sanırım. Eğer hatam yada yanlışım varsa arkadaşlar düzeltin lütfen...

Bazı bayiler de direkt raporun kare kodlu olacak filan diyor ama o doğru değil, evet son bir kaç yıl içinde alınan ve güncel raporlar kare kodlu ancak eski raporların tamamı kare kodsuz, bahsettiğim gibi esas olan sağlık sisteminde kayıtlı olup olmaması durumu!!!!

İyi günler

Üst Alt