rhadamantya;
rhadamantya bildiğim kadarıyla aldığınız rapor üzerinden 5 yıl içerisinde geçerlidir.. Ancak bunu bir yerde okumuştum, okuduğum yeri hatırlayamıyorum..Sana aşağıdaki kesin ve net bilgileri soyleyebilirim.:
Resmi Gazete Tarihi: 16.12.2010 Resmi Gazete Sayısı: 27787 mükerrer
ÖZÜRLÜLÜK ÖLÇÜTÜ, SINIFLANDIRMASI VE ÖZÜRLÜLERE VERİLECEK SAĞLIK KURULU RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
Çeşitli ve Son Hükümler
Atıflar
MADDE 17 –(1) 16/7/2006 tarihli ve 26230 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan ÖzürlülükÖlçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere VerilecekSağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik ile 6/2/1998 tarihli ve 98/10746sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan ÖzürlülereVerilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümlerine yapılanatıflar bu Yönetmelik hükümlerine yapılmış sayılır.
Kazanılmış haklar
MADDE 18 –(1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce; özürlüler içindüzenlenmiş sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan özür oranları, çalışmagücü kayıp oranları, vücut iş görme gücü kaybı oranları, tüm vücut fonksiyonkaybı oranları geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış sosyal destek veyardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yeniden özürlü sağlık kurulu raporudüzenlenmez.
(2) Ancak, süreli verilen raporlar ile ilgili olarakhastaneye yeniden sevk işlemi uyarınca veya herhangi bir sebeple yeni bir raporistenmesi durumunda, özür oranları, bu Yönetmelik hükümlerine göre yenidenbelirlenir.
Yürürlükten kaldırılan hükümler
MADDE 19 –(1) 16/7/2006 tarihli ve 26230 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan ÖzürlülükÖlçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere VerilecekSağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik yürürlükten kaldırılmıştır.