Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
2008 yılında aldığım %50 oranındaki raporumu yeniletmek istiyorum. Oranı düşer mi?
mrb benim sorum 2008 yılında yüzde 50 özürlü raporum var ama bu raporumu yükseltmek istiyorum özür oranımda yeni yasaya göre düşüs olurmu veya yükselme olabilirmi ve diger konu eger düşme gibi bir olumsuzluk olursa eski raporum hükümsüzmü oluyor ve rapor yükseltme için biryere basvurulup bilgi veriliyormu yoksa direk saglık kurulundan alınıp veriliyormu benim özür raporu hastalıgım hipertrofik nonobstriktif kardiyomiyopati efor kapasitesi evre2 nyha ef%90 olarak raporumda geçen hastalıgım bu ve ben bu konuda sizden bire bilgi istiyorum şimdiden tesekkür ederim....
Neden yeniletmek istiyorsunuz acaba? 2008'de eski yönetmelik ile oranlar yüksekti. Şu an da kimse net bir şey söyleyemez size bu konuda bence. Düşebilir de, artabilir de. "Deve boynuz ararken kulaktan olmuş" durumu olmasında
bu dediginizde dogru yükseltme sebebim bu raporu çıkardıgım zamandan bu zamana kadar kendimi bu hastalıkta daha ilerlemiş gibi görmem beden olarak yürürken otururken oldugum yerde daha fazla bunalmam ve bazı okudugum yazılarda rapor yenilemede benimle aynı olan hastaların yeni yasaya göre raporlarındaki aşırı yükselişten kaynaklı mesela %50 olan bir hasta %100 olmus buda benim kafamı karıstırdı ve böyle bir yükseltme düşündüm ama dediginiz gibi düşme ihtimali endişeside var ve ben kararsızım bu konuda bu yüzden bilgilenmek istiyorum bu işi bilen insanlardan...
benim amacım raporumu biraz daha yükseltmek %70 yada şansa artık %100 çekmek yeni kanunun okudum ama karısık net bir bilgi yok ve ben zaten 2022 den 3 ayda bir 600 tl alıyorum ama benim hastalıgımdan daha az evrelerde bazı insanların oranı benden yüksek ve ben bunu görünce kendi durumuma bakarak yükselme umudu olur diye düşünüyorum ama buda riskli çünkü düşme gibi bir ihtimalde olabilir çünkü beden olarak gçrünüş olarak saglam bir insan gibiyim ama kalbim çürük ayrıca özürlü kartı bildigim kadarıyla farklı ve benim bu hastalıgım dogustan kalp kaslarının büyük olmasından kaynaklı bir sorun burada bana bu işleri bilen birinden net ve dogru bir bilgi lazımki ben ona göre raporumu yükseltmeyi düşünücem..
selam fahri öncelikle geçmiş olsun diyecem ama bu rahatsızlıgın gecebılen bır rahatsızlık olmadıgını, bılıyorum aynı tanı yada aynı rahatsızlık bendede var ben 2010 yılında aldım raporu bana da %50 rapor verdıler bizim rahatsızlıkgımız kardiyoloji ilgileniyor baska birimler degil 2 evre si var bu rahatsızlıgın dr. rahatsızlıgın durumuna gore karar verıyor hıc tedavı gormeden rapor almaya kalktıysan 1 evre yanı %50 rapor verıyorlar . 2. evre benım anladıgım kadarıyla ılaç tedavısıne ragmen rahatsızlık belırtılerı davam edıyor tedavı edılemıyorsa 2. evre oluro bu seferde oran %100 oluyor.
öncelikle SAGOL TESEKKÜR EDERİM KENAN KARDEŞİM AVCI KOMANDO KARDEŞİM ARASTIRMALARIN İÇİN AYRICA SANADA ÇOK TESEKKÜR EDERİM benim hastalıgım hipertrofik nonobstriktif kardiyomiyopati efor kapasitesi evre2 nyha ef%90 ve ben ilaç tedavisi zaten görüyorum corasprin ve beloc 100 lük ilaçlarını kullanıyorum işte benim demek istedigimde bu yeni yasaya göre hastalıgım 2 evre ise benim rapor yenielem durumunda %100 almam gerekir çünkü zaten benim hastalıgım tedavisi olmayan ani ölümle sonuçlanma riski tasıyan bir hastalık doktorlara kalsa merdiven çıkmam yürümem bisiklet kulanmam bile riskli yasak aniden ölürsün diyorlar işte ben bu durumuma binayen raporumun düşük oldugunu ve yükseltmek için bir çare umut tasıyorum kenan kardeşim senin raporun yeni yasa çımamdan öncemi verildi 2010 yılının son döneminde çıktı yanılmıyosam yeni yasa bu önemli çünkü egerki öyleyse benim raporumun yükselme ihtimali çok yüksek gibi görünüyor..
ben raporumu 08.03.2010 tarihinde aldım tanı olarak nonobstriktif hipertrofik kardiyomiyopati %50 rapor verdıler.yeni yasay göre mi yoksa eski yasaya göre mi onu bilmiyorum. rapor alalı 1 sene oldugu için bende basvuru yapmıyorum sımdılık iyice bilgilendıkten sonra bende basvuracam. yukseltmek ıcın raporumu.
buradaki konuma cevap yazan tüm ark tesekkür ederim rabbim tüm kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun dogru bende bu raporu yüksek alamıyosam kimse alamaz çünkü zaten yasayan bir ölüyüm bu arada kenan kardeşim senin raporun yeni yasa çıkmadan önce alınmıs senin hastalıkla benim hastalık farklı ama birbirine yakın seninde rapor yükseltme imkanın var ama tabiki benimki gibi riskide var düşme ihtimali gibi zaten bu yüzden bu konuyu açtım ve net bir bilgi edineyim dedim ama şuan için net bir bilgi yok...
fahri sanırım en saglıklı bılgıyı doktorlarla goruserek alabılırız. benım temmuz un ılk haftası kontrole gıdecem. gittigim zamn bilgi almaya calısacam. boyle bıraz bılgı karmasası oldu.Ama %50 bızım rahatsızlıgımız ıcın verılen oran az bence gercektende dedıgın gıbı yasayan ölü gibiyiz inş hakkımız olan oranları alırız hem biz hemde rapor konusunda haksızlıga uğradıgını düşünenler.
Yeni rapor eski raporu kadük hale getirebilir. Aksini kimse garanti edemez. Ama, bugüne dek eski raporla elde ettiğiniz haklar varsa, onlar elinizden alınmaz.