Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2008 yılında işten ayrılan çalışan bugün kıdem tazminatı hak edebilir mi?

kamil19

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar sizlerden bir ricam olacak gene

arkadaşlar 9 yıl önce emekli olmuş bir arkadaş var bu arkadaş 25 yıl çiftçi malları koruma meclisi başkanlığında bekçilik yaptı ve 2008 yılında emekli oldu
o zaman herhangi bir emekli tazminatı felanda almadı çünki iş yerinin de tazminat ödeyecek maddi gücü de yok hatta arkadaşın işten ayrılırken hiçbir alacağım yok diye imzalı belgesi de var

şimdi bu arkadaş bu sene emekli kıdem tazminatı için çalıştığı kurumu mahkemeye vereceğini söylüyor bu arkadaş dava açarsa kazanma şansı var mı ve şayet açtığı davayı kazanacak olursa tazminat hesabı nasıl yapılır

arkadaş hep asgari ücretten çalışmış şimdiki bürüt asgari ücret üzerindenmi yoksa emekli olduğu 2008 yılındaki bürüt asgari ücret üzerindenmi hesaplanma yapılır bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa ve cevaplarlarsa şimdiden çok teşekkür ederim cevaplarını bekliyorum inşallah kolay gelsin.

@kamil19

[-][SIZE=1]Maalesef her hangi bir hak talep etmek için çok geç.[/SIZE][/-]

nasıl geç biraz açıklarsanız sevinirim

@kamil19

[-][SIZE=1]Yani, hem alacağım yok diye imza atmışsınız, hem üstünden 7 yıl geçmiş. Olası bir davada hakime bir şey ıspat etmek bile mümkün olamaz diye düşünüyorum. Dİlerseniz bir avukatla da görüşün...[/SIZE][/-]

hukuk öyle demez hocam hak her zaman rucu hakkı vardır işci alacaklarında zaman aşımı 10 yıldır 10 byıl içinde dava açarsa kazanır eğer çiftci malları param yok derse haciz yolu ile taşınır taşınmaz mallarına el konulur icra yolu ile satılır ve parası verilir
burada hiç bir alacağım yok demek imza atmak anlamsız şukara tazminat aldım diye bir durum yok karşı tarafta şuıkadar tazminat verdim diye bir belge de yok
burda önemli olan konu 11 ay çalıştırıp son bir ay girdi çıktı yaparsa sigortada o zaman alamaz tek kriter bu

[FONT=sans-serif]@[/FONT]kamil19

[h=3]Kıdem tazminatında zamanaşımı 10 yıldır [/h][FONT=arial]

[/FONT]

yalnız şöylede bir durum var 4081 sayılı kanunla kurulmuş olan çiftçi malları koruma başkanlıklarının ne mallarına ne hesaplarına nede araçlarına haciz konulamıyor kanunda öyle diyor

Üst Alt