Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2008 yılında vergi indirimi aldım. Emekli olurken yeniden vergi indirimi istenir mi?

EFSANE_52

Üye
Konular
31
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

2008 yılında aldığım % 46 (sürekli ibaresi var) vergi indirim raporum 2022 ylında emekli olma zamanı geldiğinde,
hayır bu rapor kabül değil veya yeniden aldırma gibi birşey olabilir.
2008 den bu yana vergi indirimim alan biri olarak.

cevaplar için teşekkürler şimdiden.

Merhaba,

Benim önceden aldığım heyet raporum ile beraber vergi indirim belgem olmadığı için, (ilk raporumu 1991 yılında almıştım), 2013 yılında tekrar rapor alarak vergi indirimi için başvuruda bulunmak zorunda kaldım. Sizin vergi indirim belgeniz var ise emekli olurken tekrar rapor almanıza gerek kalmayabilir. Vergi Dairesi bana, daha önceden vergi indirim belgesi almış olsaydınız şimdi hemen emekli olabilirdiniz, Ankara'ya tekrar raporlarınızı göndermek durumunda kalmazdınız dedi..

Gerçi Türkiye'de kanunlar her an değiştiğinden 2022 yılına kadar neler değişir bilinmez..

İyi günler dileklerimle..

1 Ekim 2008 tarihinden önce sigortalı olmuş ve emekliliğiniz de ssk (4a) statüsünde gerçekleşecekse, defterdarlıktan elde ettiğiniz sakatlık indirimi size erken Yaşlılık emekliliği hakkını da kazandırmış demektir. Emeklilikte yeniden rapor almanıza gerek kalmaz.

Üst Alt